Zlacze diagnostyczne-kto rzuci okiem?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

to widok zlacza diagnostycznego w mojej omce.niech mi ktos zaznaczy z laski swojej ktore piny mam zewrzec w celu odczytania bledow.przewertowalem archiwum ale info ktore tam znalazlem nie daje mi 100% pewnosci ze czegos nie puszcze z dymem.pozdro.

Litości...

Porada o kodach błędów, pierwszy link i co znajduję?

Czarno na białym:

Odnalezienie wątku zajęło mi 10 sekund

I po co ta ściema że szukałeś?

widze ze zadales sobie troche trudu...dzieki-teraz jestem pewny ale...apropo twojego komentarza o tej sciemie to...przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem i do konca co ja napisalem pod tym zdjeciem...

Cytat:
widze ze zadales sobie troche trudu...

Eee, nawet się nie spociłem.

Cytat:
apropo twojego komentarza o tej sciemie to...przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem i do konca co ja napisalem pod tym zdjeciem...

Przeczytałem i to nawet kilka razy.

Podobno "przewertowałeś archiwum" - gdyby tak było to przeczytałbyś ten wątek który przytoczyłem, zwłaszcza że jest pierwszym jaki się pojawia. To tyle.

wajcha...nie dziala

[ wiadomość edytowana przez: szklasty dnia 2007-03-03 16:45:49 ]

Poniżej są fajne fotki złącza ale wszedzie piszę się jak zczytać błędy silnika.Chciałbym dowiedzieć się które piny trzeba połączyć żeby poznać błędy skrzyni automatycznej i ABS.Znalazłem na forum że piny A i K oraz A i C.Ale które to są?

Cytat:
2007-06-12 21:40:08, machony79 pisze:
Poniżej są fajne fotki złącza ale wszedzie piszę się jak zczytać błędy silnika.Chciałbym dowiedzieć się które piny trzeba połączyć żeby poznać błędy skrzyni automatycznej i ABS.Znalazłem na forum że piny A i K oraz A i C.Ale które to są?

ale to tylko w A

Tak, w B nie da się zczytać błędów ASB. Można znaleźć gdzieś wątek że pin 3 z masą w tym złączu, ale to nic nie daje. Interfejsem za 100 zł można odczytać błędy ASB, ABS... prócz (niekiedy) param. komputera niektórych silników.

Cytat:
2007-06-13 08:00:29, Beny_2_5_TDS pisze:
Tak, w B nie da się zczytać błędów ASB. Można znaleźć gdzieś wątek że pin 3 z masą w tym złączu, ale to nic nie daje. Interfejsem za 100 zł można odczytać błędy ASB, ABS... prócz (niekiedy) param. komputera niektórych silników.

Dokladnie. Wlasnie to przerabiam konsultujac wszystko z Benym i Autoseba

Dzięki za odpowiedź.