Naprawa klimy w Bydgoszczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Jesli umieściłem nie w tym dziale to prosze nie bić
Widzę, że jest paru szczęsliwych posiadaczy pięknych klusek w Bydzi, więc może ktoś poleciłby jakiegoś mechaniora w tymże mieście co by nie zgarnąl jak za zboże za dłubanie przy klimie....

Podobno przy giełdzie towarowej na ul. smoleńskiej jest dobry warsztat. Podobno są zorientowani nie tylko w temacie jak wymienić czynnik i skasować

Dzięki!!!!
Jak do nich dotrę to dam znać jak się chłopaki spisali.

jeśli chodzi o klimę w Bydzi to wal do Wołczyka warsztat na ul. Gdańska 163 terenie Zawiszy,
gościu magik klimy zna na wylot robił mi poprzednią omegę
tyko nie przestrasz się, bo warsztat to troszkę odbiega od standardów, ale naprawdę jest dobry i cenę jest spoko niech ci klimę też potraktuje środkiem grzybobójczym
tel. (52) 341 16 39, 600 894 067; 505 091 660

Dzięki serdeczne!!!

Tak jak obiecałem zdaje relację.
Rzeczywiście magik z Wołczyka nieprzeciętny, ale stara się chłop jak może i jeszcze za to kasuje w rozsądnych cenach!! Polecam!!!

Sypnęla mi się rzecz, która się praktycznie nie psuje-parownik. No cóz złośliwość rzeczy martwych. Jakby kogos intersowało to w omci C wyjmuje sie go bez prucia całego kokpitu. Wyciąga się go pod kierownicą po uprzednim zdjęciu pedałów i paru drobiazgów.

U mnie też czynnik "ucieka" ale tak przez około 3 miesiące. Uzupełniałem go w tamtym roku dwa razy i dzisiaj wybrałem się do poleconego magika o którym ktoś tu już wcześniej pisał. Stwierdził na podstawie zabarwienia na zielono spustowego wężyka wody z nagrzewnicy, że uszkodzona jest chłodniczka ta która jest w kabinie. Szybka kalkulacja i wyszło, że 450zł. będzie kosztować mnie nowa chłodniczka z wymianą. Wróciłem do domu i zanim wydam kasę muszę być pewny, że to jedyna droga do rozwiązania mojego problemu. Pytanie 1 Czy konieczna jest wymiana nagrzewniczki na nową? Może wystarczy pospawać starą? Oglądałem na Allegro fotki tego elementu i rurki wydają się dość solidne. Może to tylko minimalne pęknięcie, które da się pospawać. Pytanie 2 Może nic nie ruszać tylko dolać jakiegoś uszczelniacza np http://cgi.ebay.pl/DIY-CAR-AIR-CONDITIONING-R134-CASTROL-EZ-FILL-LEAK-STOP_W0QQitemZ8069321143QQihZ019QQcategoryZ30922QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Jeżeli ma ktoś wiedzę na ten temat, to proszę o pomoc.

Myśle, ze kupowanie na allegro parownika to niezbyt dobry pomysl. Mozesz kupic i zalozyc, ale wiesz jak dlugo podziala??. Będzie pewnie pochodzil z samochodu po dzwonie a elementy klimy są wrażliwe i kto wie czy za jakis czas sie nie rozszczelni...
P.S. Ja wziąłem to co on zaproponował i zabuliłem 400 tylko nie był to sezon ostrej pracy klimy.....
Na drugie pytanie nie mam doświadczenia, wiec nie odpowiem.
Mrozi do dziś.