Fiat 126 Old Rally

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

..ktos go kojarzy....

..BTW...piekne felgi..i zgrabne poszerzenia!

Hmmm wreszcie znalazłem fajny wzór poszerzen !!!!!!!
Tak a propo szukam malców z lat 70 - jakie mialy naklejki sportowe na autach

kurcze na malym rozstawie jest - wiec chyba ma dystanse albo nie jest z lat 70-tych - z tego co sie orientuje nowy typ bebnow szedl od 82 roku (wiec ja tez powinienem miec nowy a mam stary )

Mi się zdaje że ma nowy typ bębnów to nie jest chyba szeroki. A wracają do tematu to przepiękny ten bobek, szkoda że nie ma ładniejszej fotki.

a nie pomysleliscie o tym ze on moze miec całkiem zmieniony ukł. hamulcowy??? Przeciesz to jest rajdowka

taaaa no masz racje - moze od poldka mu przeszczepili juz wtedy? albo z big fiata ?

moze miec zupełnie z czegos innego... nie koniecznie polskiej produkcji. albo wyprodukowane specjalnie go tego samochodu

Cytat:
2003-10-26 19:36:55, CZUCZU pisze:
Hmmm wreszcie znalazłem fajny wzór poszerzen !!!!!!!
Tak a propo szukam malców z lat 70 - jakie mialy naklejki sportowe na autach

Fabryczne rajdówki z lat '70 były białe z niebieskimi paskami:

Trochę naklejek widać ...

Cytat:
2003-10-26 19:36:55, Grzechu pisze:
kurcze na malym rozstawie jest - wiec chyba ma dystanse albo nie jest z lat 70-tych

Komforty i Bambino miały już w latach '70-tych nowy rozstaw śrub.

[ wiadomość edytowana przez: Slinger dnia 2003-10-26 21:20:58 ]

panowie może macie więcej zdjęc takich rajdówek

Dokładnie takich (biało-niebieskie) ja niestety więcej nie mam. Ale zobacz sobie do mnie na stronkę: http://www.caban.pl/galery1.htm - tam są trzy strony różnych malców sportowych jakie wyszperałem z netu. Może znajdziesz coś co Cię interesuje.

powiedzcie czy ktoś wie jaki to kolor był ???

tez czarny swietny - widze ze na seryjnym silniku, pokrywa zaworow zeberkowana, el. pompa paliwa, dowidzam tez filtr oleju z audi.............szkosda ze nie ma lepszej fotki..........i co to jest to co ma w bagazniku?

Powinno być - wewnętrzny pasek czerwony, zewnętrzne - niebieskie.

Dla przykładu:

Dodam ze takei halogeny jak maja te rajdówki to rarytas.
Produkowali je poalcy w latach 62 - 74 w fabryce w poznaniu ....

Myslałem tak je zamontowac ale poprzestam na 2 bo 4 to zaduzo wg mnie !!!!

tak - tylko takie 4 halogeny z przoda a w bagazniku dodatkowa elektrownia zeby to zasilic

Ja mam kilka fotek maluchów rajdowych z lat 70atych i 80tych ..mailem nawet poskanowac Mcqueenowi ale skaner cos nawalil...

Czuczu, mówisz że polacy robili je w poznaniu?
te są z poznania! czy warte są kupna?

Cytat:
tez czarny swietny - widze ze na seryjnym silniku, pokrywa zaworow zeberkowana, el. pompa paliwa, dowidzam tez filtr oleju z audi.............szkosda ze nie ma lepszej fotki..........i co to jest to co ma w bagazniku?

To jest sportowy zbiornik paliwa
Cytat:
Dodam ze takei halogeny jak maja te rajdówki to rarytas.
Produkowali je poalcy w latach 62 - 74 w fabryce w poznaniu ....

Myslałem tak je zamontowac ale poprzestam na 2 bo 4 to zaduzo wg mnie !!!!

Nie do końca.Powiem ci ciekawostkę.Rozmawiałem ze znajomym który w tamtych czasach się ścigał malcem i mówił mi że wtedy to były towary deficytowe i jak nie dało się dostać to goście zakładali na zderzaki po 4 światła z ... ursusa,które były praktycznie identyczne,a można było je dostac bo to takie czasy były że części do maszyn rolniczych zawsze się znalazły

Poszukam jakiś fajnych zdjęć rajdowych kaszli i jak znajdę to zapodam.

[ wiadomość edytowana przez: Simon_126 dnia 2003-10-27 09:17:45 ]

Fajny malec tylko interesuje mnie czy jakieś z tych rajdówek z lat 70 przetrwały do dziś mieć cos takiego ...!!