Co zrobić żeby na komputerze wyświetlało radio??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jeżeli ktoś ma orginalne radio to na wyświetlaczu pokazuje się co tam w radiu szeleści! mam clariona i chciałbym żeby też się wyświetlało widzę ze w jakiś sposób to radio jest podłączone z kompem ponieważ jak jest wyłączone na wyświetlaczu pokazuje się data a jak włacze to ginie! Czy da się zwykłe radio podłączyć czy musi być orginalne?
Pytałem się jakiego magika to powiedział że to da radę ale jakieś tam urządzie kosztuje 400zl

pozdrawiam
Przemek

Radio musi mieć odpowiedni system (nie pamiętam jak się nazywa). Też mam Clariona MP3 i niestety nie ma dodatkowej kości-gniazda do wyświetlacza samochodowego.

słyszałem że podobno jest możliwość a le niesty kosztuje 400zl
może jest jakieś tańsze rozwiązanie!! niestety w kiepskim miejscu jest radio i niestety nic nie widać

Bylo o tym na forum wielokrotnie. Uzyj wyszukiwarki. Sam mam Alpine i mam "radio na wyswietlaczu". Wiec na pewno sie da.

wlasnie szukalem na forum i nie znalazlem tego co chcialbym wiedziec
czy kazde radio mozna podlaczyc? czy ktos ma jakiegos majstra na terenie warszawy i okolic co umialby cos takiego zrobic? i ile to mniej wiecej by kosztowalo?

pozdrawiam

Cytat:
czy kazde radio mozna podlaczyc?

Nie każde. Radio musi mieć wyjście (CAN lub inna magistrala) do dodatkowego wyświetlacza. A mają je niektóre Kenwoody, Alpine, VDO...
Poza tym, samo wyjście w większości przypadków nie wystarczy, potrzebny jest dodstkowy interfejs dopasowujący standard magistrali danych radia do magistrali samochodu; koszt kilkaset złotych. Z tego co wiem, nie udało się chyba nikomu powielić i zrobić we własnym zakresie takiego interfejsu, nie spotkałem się też z jakimiś opisami czy rozwiązaniami układowymi.
Looknij na stronkę Studio 24, tam znajdziesz więcej danych na ten temat.

Pozdrawiam!

dzisiaj sie dowiedzialem od speca ze podobno kazde radio moze grac ale w niektorych ginie temperatura i cos jeszcze na wyswietlaczu!
mam clariona wiec musze kogos znalesc z alpina, kenwodem lub innym radyjkem zeby sprawdzic jak ktos ma takie radyjko na terenie warszawy i moze udostepnic na chwile zeby zobaczyc jak to dziala bym byl bardzo wdzieczny.

Cytat:
2007-06-13 22:27:35, PolDekor pisze:
dzisiaj sie dowiedzialem od speca ze podobno kazde radio moze grac ale w niektorych ginie temperatura i cos jeszcze na wyswietlaczu! mam clariona wiec musze kogos znalesc z alpina, kenwodem lub innym radyjkem zeby sprawdzic jak ktos ma takie radyjko na terenie warszawy i moze udostepnic na chwile zeby zobaczyc jak to dziala bym byl bardzo wdzieczny.

Co chcesz sprawdzac ?
Radio musi miec interfejs. Swoj dedykowany. To wszystko. Podlaczasz go miedzy radio a wyswietlacz.

Do Apline interfejs kosztowal pare stow.

Pozdr,
Vino