MotoNews.pl
1 Przy odpalaniu dymi mi na jasny kolor? POMOCY~! (187363/0) - NT

Przy odpalaniu dymi mi na jasny kolor? POMOCY~!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam taki problem po nocy jak odpalam Corsę to dymi mi na jasny kolor nie wiem co to może być, mam silnik 1.4 16V ECO.
Jeśli ktoś też tak miał i sobie z tym poradził to proszę o post. Już tak myślę że to może zawór ERG ale sam nie wiem

Słuchaj mam taki sam silniczek i tak samo się działo okazało się ze pieprzła mi uszczelka pod głowicą.

Cytat:
2007-06-12 23:14:32, OrzeL2 pisze:
Witam mam taki problem po nocy jak odpalam Corsę to dymi mi na jasny kolor nie wiem co to może być, mam silnik 1.4 16V ECO. Jeśli ktoś też tak miał i sobie z tym poradził to proszę o post. Już tak myślę że to może zawór ERG ale sam nie wiem

A ubywa Ci płynu w układzie chłodzenia??

Witam jeśli chodzi o uszczelkę pod głowicą to raczej nie bo ja miałem ostatnio wymieniany rozrząd i planowanie głowicy.

A płyn do chłodnicy trzyma się raczej na poziomie, ale muszę to dokładnie zaobserwować, a jeśli by ubuwał to jaka przyczyna?

No jakby ubywalo a uszczelka jest dobra to może cieknie z wężyka od płynu chładzącego lub może chłodnica jest dziurawa jak to drugie to jest taki specyjalny płyn do uszczelniania chłodnic kupisz go w każdym sklepie moto i na stacjach benzynowych

Cytat:
2007-06-13 12:50:23, rafiii pisze:
No jakby ubywalo a uszczelka jest dobra to może cieknie z wężyka od płynu chładzącego lub może chłodnica jest dziurawa jak to drugie to jest taki specyjalny płyn do uszczelniania chłodnic kupisz go w każdym sklepie moto i na stacjach benzynowych

To co piszesz akurat NIJAK się ma do jasnego dymu przy pracującym silniku.

Ale skoro piszesz już o dziurawej chłodnicy to nie polecam żadnych płynów bo to tylko pogorszy sprawę!! Przytka CI chłodnicę i będzie jeszcze gorzej!!! TO tak jak z tymi pastami to łatania dziur w tłumikach!! Ludzie to mają pomysły