Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rafiii Klubowicz opel corsa b Teresin | 2007-06-12 23:41:34 Słuchaj mam taki sam silniczek i tak samo się działo okazało się ze pieprzła mi uszczelka pod głowicą. ![]() |
OrzeL2 Opel Corsa Oleśnica | 2007-06-13 07:24:42 Witam jeśli chodzi o uszczelkę pod głowicą to raczej nie bo ja miałem ostatnio wymieniany rozrząd i planowanie głowicy.
A płyn do chłodnicy trzyma się raczej na poziomie, ale muszę to dokładnie zaobserwować, a jeśli by ubuwał to jaka przyczyna? |
![]() rafiii Klubowicz opel corsa b Teresin | 2007-06-13 12:50:23 No jakby ubywalo a uszczelka jest dobra to może cieknie z wężyka od płynu chładzącego lub może chłodnica jest dziurawa jak to drugie to jest taki specyjalny płyn do uszczelniania chłodnic kupisz go w każdym sklepie moto i na stacjach benzynowych |
![]() Nakubenda Corsa td Olsztyn | 2007-06-13 13:54:57
To co piszesz akurat NIJAK się ma do jasnego dymu przy pracującym silniku. Ale skoro piszesz już o dziurawej chłodnicy to nie polecam żadnych płynów bo to tylko pogorszy sprawę!! Przytka CI chłodnicę i będzie jeszcze gorzej!!! TO tak jak z tymi pastami to łatania dziur w tłumikach!! Ludzie to mają pomysły ![]() |