[lol]kto sie zna na prawach kredytobiorcy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Lol taki smieszny przypadek...otoz dzis telefonicznie ustalilem i wykazalem chec wziecia kredytu w Ge money. ale jak zwykle gdy juz mam czekac na kuriera z dokumentami to mamusia wyskakuje z koperta spod poduszki... co teraz? czy zobowiazuje mnie ten kredyt jak sie na niego zadeklarowalem ale oczywiscie nic niepodpisalem? wydaje mi sie ze przeciez jutro zadzownie i odmowie, ale pytam od razu bo ten kraj jest tak jebniety ze nic niewiadomo...

dopoki nic nie podpiszesz to Ci moga narobic... pierdziel to zadzwon i powiedz ze dostales lepsze warunki i rezygnujesz bye bye

no tak tez mysle jutro zrobic, szkoda bo czesto biore cos na kredyt w Euro RTV agd wlasnie z Ge money.

No ale niezostaje mi nic innego - mamuska tyle samo miala pod poducha i 3500zl kosztow i odsetek jest w kieszeni..

dzieki Cypher

jeśli nic nie podpisałeś to tak jakbyś nie brał kredytu , kurierowi odmawiasz przyjecia paczki , i tyle ...

Ja proponuję poczytać sobie ustawy - teoretycznie zawarłeś umowę przez telefon, ale (cytat):

Cytat:
"W niektórych sytuacjach spisanie umowy jest wymagane przez przepisy, tak jak umowa z bankiem, biurem podróży, ubezpieczycielem."

i drugi cytat:

Cytat:
"Możemy odstąpić od umowy:

• zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa – w ciągu 10 dni;

• zawartej na odległość, np. przez telefon czy Internet – w ciągu 10 dni;

• kredytu konsumenckiego w ciągu 10 dni; "

To są informacje przeklejone z http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=393

Mam nadzieję, że piszą tam prawdę

lajt, nie przejmuj sie, poki nie jestes wlasnorecznie podpisany pod umowa to tak jakbys nie mial kredytu. takze spokojnie sobie do nich zadzwon i powiedz ze niestety rezygnujesz

zadzownilem dzis rano i pelny lajcik zadnych problemow. dzieki za infortmacje, moze sie komus to jeszcze przyda na przyszlosc

To ja jeszcze dorzuce, ze od kazdej umowy kredytowej - nawet podpisanej - mozesz odstapic w ciagu 10 dni od jej podpisania bez podawania jakichkolwiek przyczyn i bez zadnych konsekwencji.

o czym powinien informowac kazdy kredytodawca...

a kontynuujac - kto moze polecic na prawde "tani" bank.? przykladowo Ge money z ktorego korzystam przy zakupach w sieciach Euro RTV AGD za 9900 zl pozyczki na 18 miesiecy dojebal 3600 swojego zysku. wydaje mi sie to dosc sporo przy tak niewielu ratach.

Cytat:
2007-05-31 17:27:12, Pat_kdb pisze:
a kontynuujac - kto moze polecic na prawde "tani" bank.? przykladowo Ge money z ktorego korzystam przy zakupach w sieciach Euro RTV AGD za 9900 zl pozyczki na 18 miesiecy dojebal 3600 swojego zysku. wydaje mi sie to dosc sporo przy tak niewielu ratach.

jak kiedys brałem kredyt to bardzo miły sprzedawca po cichu poinformował ze mozna zrezygnowac z ubezpieczenia do 10 dni o czym nie wiedziałem, a koszt był niebyle jaki bo prawie 1000zł samego ubezpieczenia.
Pozdrawiam

Cytat:
2007-05-31 17:27:12, Pat_kdb pisze:

Pamietaj, ze kredyt jest szyty na miare danego przypadku i nie ma czegos takiego jak kredyt "dobry" i "zly" - wszystko zalezy od indywidualnych uwarunkowan.

no niewiem co jest szyte chca 3 osoby 10.000 pozyczyc z roznymi zrobkami i wsyztskie maja ten sam koszty

Pat, Napisz co dokładnie rozumiesz pod pojeciem "tani" bank i jaki kredyt cie interesuje ( gotówka czy ratalka) lub tez co chcesz kupic )( na co przeznaczyc $). Ponieważ pracuje w "takiej " instytucji co daje $ za "mały %" to moge Ci pomóc lub Wam cos doradzic.

Pozdr

Cytat:
2007-06-02 00:00:22, Pat pisze:
Pat, Napisz co dokładnie rozumiesz pod pojeciem "tani" bank i jaki kredyt cie interesuje ( gotówka czy ratalka) lub tez co chcesz kupic )( na co przeznaczyc $). Ponieważ pracuje w "takiej " instytucji co daje $ za "mały %" to moge Ci pomóc lub Wam cos doradzic. Pozdr

provident?

Ja akurat walcze w Banku a provident nim nie jest

Cytat:
2007-06-03 20:50:26, Pat pisze:
Ja akurat walcze w Banku a provident nim nie jest

i cale szczecie, bo juz myslalem ze jestes tą panią Ewą z reklam

dzis to jest wsyztsko tak poj.. ze czlowiek zawsze bedzie wyjebany na kasie;]