MotoNews.pl

Eliminacja tylnych drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam małe pytanko: czy moge wyeliminowac tyne drzwi (pomijam kwestie techniczne) czyli z 5d zrobic 3d i nie zmieniac wpisu w dowodzie???

Nie będzie lekko. Musiałbyś zmienić fotele przednie, robić dodatkowe przeglądy przy których może nie uzyskać dopuszczenia do ruchu, ewentualnie przerabiać na 2 osobowego itp.

ok, ale powiedzmy ze auto jest na żółtych blachach czyli przeglądy odpadają chodzi mi raczej o kwestie prawne, np kontrole drogowe itd..

Cytat:
2007-06-22 17:22:14, koala_25 pisze:
ok, ale powiedzmy ze auto jest na żółtych blachach czyli przeglądy odpadają chodzi mi raczej o kwestie prawne, np kontrole drogowe itd..

a który się skapnie że to 3D czy 5D w dowodzie nie ma wpisane ile drzwi posiadana auto

-----------------
Rządu niespełnione obietnice - temat zastępczy kibice!

nie ma???

Nie ma.

Ale jeśli będziesz kogoś z tyłu woził, nie będziesz skracał auta ani wywalał tyłu, to w kwestii bezpieczeństwa, będzie to fatalne posunięcie.

oj nie rob tego.. to bedzie fatalnie wygladalo, a to z tego wzgledu,ze auta 3d maja znacznie krotsze drzwi przednie od wersji 5d.. po zaspawaniu drzwi tylnych bedzie to wygladalo jak karetka albo to auto do pogrzebow zapomnialem jak sie nazywa no i okna tez troche smiesznie beda wygladaly.

Yyyyy, 3d mają dłuższe drzwi chciałeś napisać Czasami to wygląda nawet nawet, ale trzeba by najpierw dobrze to przmyśleć, może jakieś VT.

A jakie auto miałbyś tak kaleczyć?

Cytat:
2007-06-22 18:26:50, maciek701 pisze:
albo to auto do pogrzebow zapomnialem jak sie nazywa

karawan

Nie chciałbym wysiadać z tylnej kanapy takiego samochodu.
Musiałbym chyba niczym kaczka przejść z metr zanim się wyjdzie.

Cytat:
2007-06-22 18:47:13, ThomasB pisze:
Musiałbym chyba niczym kaczka przejść z metr zanim się wyjdzie.

licz sie ze slowami

Cytat:
2007-06-22 19:38:03, archivi pisze:
licz sie ze slowami

wlasnie
co do pomysłu - ciekaw jestem o co chodzi autorowi

Może autor chce je wywalić i zostawić sobie takie dziury. Ale to wtedy przeciągi straszne

A moze chce klatke sobie wsadzić. Wyglad bedzie nie ciekawy według mnie

ja tylko tak... w kwestii formalnej) a tak naprawde przymierzam sie do jakiegos nowego auta i powiem ze interesuja mnie stare bryki
np: takie kto zgadnie co to??

[ wiadomość edytowana przez: koala_25 dnia 2007-06-23 00:09:33 ]

Ford Capri Mk1 ?

Cytat:
2007-06-23 00:15:13, cashy pisze:
Ford Capri Mk1 ?

brawo dla tego pana

a wiecie ze jest na sprzedaż) koles chce za niego jedyne 15 000
jak bym nie mial wesela we wrzesniu to bym go łyknął

swoja drogą to ciekawy pomysł przerobienie 5d na 3d.

Nie zgadzam sie z twierdzeniem ze zle to proporcjonalnie wyglada (mniejsze drzwi, szybi itd.). Wezmy np. Alfa Romeo 156... jedno z piekniejszych aut a tylnie drzwi ma "ukryte", podobnie 146.

Na VT DarasaBB widac ze bardzo ładnie sie to prezentuje w escorcie Mk7. Nie wiadomo jak w przypadku jakiegos young timera (jak pokazane Capri) bedzie sie to prezentowac i czy zwyczajnie nie szkoda "zaspawywac" klasyka.

Kwestia wysiadania z tyłu... wg. mnie nie jest to problem... Jezeli ktos wozi 4 os. rodzine to nie kupuje sobie 3d a tym bardziej nie przerabia 5d A na okazjonalne "podwózki" to spokojnie wystarcza odchylane i podsówane fotele, nawet przy krótszych drzwiach