MotoNews.pl

Wpis do dowodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich

czy po zalozeniu instalacji nalezy zrobic przeglad i dopiero z tymi papierami idzie sie do urzedu?

zawsze myslalem ze wlasnie nalezy jechac na przeglad ale ojciec ostatnio zamontowal instalacje i udal sie tylko z faktura i jakims papierkiem z homologacja i pieczatke ma

wiec jak to jest???

Witam.
PO zamontowaniu instalacji to tylko w urzędzie się ten fakt zgłasza

i masz na to tylko 30 dni.Po tym czasie musisz jechać na badanie techniczne gazu

Dawniej tak było, że trzeba było robić przegląd, ale teraz wystarczą tylko odpowiednie papiery. Zresztą jest to dość spora oszczędność bo taki pierwszy przegląd auta na gaz, kosztował prawie 200zł w 1999 roku.
Pozdr

dzieki za odpowiedz

czyli dobrzemi switalo ze bylo kiedys cos takiego jak 1 przeglad

problem w tym ze ja nie mam wbitego gazu w dowod a zakladalem ponad rok temu hahaha a teraz chce auto sprzedac i chce zeby wszystko bylo ok z papierami

musze odszukac te papiery od gazownika i to zalatwic

jeszcze raz dzieki za info

Witam.
Mam takie pytanie. Chciałbym zamontować instalację gazową do mojego dupowozika. Ale jakbym to zrobił w autoryzowanej stacji, to kosztowało by ok 1600zł, czyli tyle co wartość auta...
Chciałbym wymontować na szrocie jakąś ładną instalację i znajomy gazownik by mi to zamontował. Jak wtedy wygląda sprawa wbicia tego w dowód?
Pozdrawiam

Ps nie chodzi oczywiście o malucha

[ wiadomość edytowana przez: Royber dnia 2007-06-18 23:07:45 ]

Już tyle razy było o tym na forum, że mógłbyś sobie darować ten post tylko poszperać w archiwum. Zgodnie z prawem, używane elementy instalacji LPG nie mogą być ponownie użyte w innym aucie. W szczególności dotyczy to zbiornika, wielozaworu i reduktora. Coraz mniej gaziarzy chce się "podkładać" wystawiając ponownie papiery na taką instalację, bo mogą sobie napytać biedy (nawet stracić pozwolenie na działalność) a zarobek w zasadzie niewielki. Obecnie Wydziały Komunikacji dzięki bazom komputerowym dość szybko mogą sprawdzić czy dany zbiornik był już kiedyś rejestrowany i jeśli tak to Ty nie uzyskasz wpisu, a gaziarz ma przes..... .

Szukałem takiego tematu, ale nie znalazłem. Może kiepsko szukałem. W każdym razie dzięki