| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-07-22 20:39:07 |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-07-22 20:50:01 Moim zdaniem taki protest u nas nie ma sensu.
Koncerny działają wg zasady "co się odwlecze to nie uciecze ", i jak nie dzisiaj to zatankujesz jutro - my poczekamy. O miało by to sens, gdyby nagle zachodnia Polska zaczęła tankować w Niemczech, wschodnia - w Rosji, Białorusi i na Ukrainie a południowa w Czechach i na Słowacji i tak np. przez pół roku - to może wtedy by się coś ruszyło. Mamy zbyt silną mafię żeby to ruszyć ![]() |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2007-07-23 08:56:10 Ja się przyłączę. |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2007-07-23 09:36:34 a ja zarzucę mundrego hamerykanskiego linka coby poprzeć stanowiska sceptyczne |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2007-07-23 16:01:47 Ech brać sie do roboty
Wybierzcie mnie na prezydenta to wprowadzę wam podatek pogłówny (na dzisiaj to około 8 (660m) tys rocznie na każdego dorosłego polaka) razem 232 mld na sądy, policję, wojsko a adm publiczną okrojonaą strasznie W zamian zniosę wam wszystkie podatki a paliwo będzie kosztować 1,3 - 1,5 za litr (55% to podatki) Ja wiem podnisoą sie głosy a co z biednymi bezrobotnymi jak nie bedą miel z czego placić to co? Bedą bo nei bedzie bezrobocia haha. Dla porównania Człowiek co zarabia 3000 tys miesiecznie płaci 6840 podatku (w tym dochodowy zus krus fundusze itd ) oraz około 7000 podatków typu vat, akcyza oraz inne pomniejsze do tego dochodzi to co płaci pracodawca około 4 koła Razem 20 tys jak widzicie załatwię wam obniżkę i dostaniecie więcej... Tak tyle że 232 mld nie jest potrzebne po kilku latach mozna zejśc do okoł 150 mld czyli 5200 rocznie 433 miesięcznie ..... Tyle zenie bedzie straków lekarzy górników bezpłatnej szkoły służby zdrowia ... BEDZIE WOLNY KRAJ Z WOLNYM RYNKIEM Będzie silny kraj z duzym wzrostem pkb z silną policja mocna armią ........... .........się rozmarzyłem bo z tymi rządzącymi i społeczństwem wiecznir wieszczącym jakiś spisek, ONI atakują, spiskują nigdy do tego nie dojdzie .... Kiedyś przedstawiłem poglądy kilku osobom z powiedzmy niskim wykształceniem i wiecie jak się skończyło? Wszyscy mamy takie same żoładki a bogaci powinni płacić najwiecej podatków .... a tymczasem to klasa średnia (o ile mozna o takiej w polsce mówić) wraz z klasą niższą płaci te 20 dychy rocznie i biadoli, ze paliwo jest po 4,5 .......ręce opadywują na świadomość społeczną.... WEŹCIE SIĘ LUDZIE I POJDZIE PO ROZUM DO GŁOWY |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2007-07-23 17:33:58
nie ma jak NESTE, ostatnio w poznaniu postawili taką koło JETa i zakichanego orlenu, wszystkie 3 w obrębie 500 metrów od siebie. orlen niewzruszony trzyma ceny i tankują na nim tylko samochody firmowe, czyli takie, gdzie firma ma podpisaną umowę i płaci się zapewne firmową kartą. JET zmniejszył ceny i wyrównał z NESTE, chociaż i tak miał najniższe w pniu. w tej chwili doszło do tego, że jak jadę do siebie na szkieletczyznę to tankuję pod korek w pniu, bo po trasie przez pół polski nie ma tańszego paliwa. dzisiaj u nas 4,17. i to jest właśnie zdrowa konkurencja. ciekawe też, że skoro przy tej cenie stacje zarabiają, to ile muszą zarabiać przy "waszej" cenie. po za tym po kilku miesiącach funkcjonowania NESTE i JETa, drugi obserwowany przeze mnie JET na innym wylocie pnia (w pobliżu brak NESTE) też zmniejszył ceny i zrównał z opisanymi powyżej. czyżby odkryli starą żydowską zasadę, że przy mniejszej marży, dużo mniejszej jak widać, jest taki przemiał, że i tak wychodzi się na swoje ??
a tak a propos to wątek zbacza w niebezpieczne politycznie regiony jak już to kiedyś miało miejsce, za poprzednio rządzącej kadencji a i tak nic z tego nie wyniknie poza kłótniami, więc dajcie spokój, rząd jest, był i będzie do dupy, jeden mniej drugi bardziej i trza się z tym pogodzić, przestać chodzić do wyborów, ciekawe co by się stało, gdyby frekwencja była zerowa, tzn. w całej polsce nikt by nie poszedł głosować, może wreszcie kasa przestała by iść w błoto. |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-07-23 18:20:11 Zork a co dziwnego widzisz w rozumowaniu PiotraS ?
Przecież 3k/mc na rękę to jakieś 56 tys. brutto rocznie a od tego nie przymierzając 18,9 tys. podatków w różnej formie. Sam sobie zobacz. Kalkulatorek Nie liczę już tego co płacisz podwójnie w formie Vat itp. Nasze państwo jest droższe niż mafia na Sycylii ![]() |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2007-07-23 20:00:58 Wiktorzi, przeczytaj jeszcze raz co napisałem.
Nie neguję kwoty odprowadzanej na podatki itd przy zarobkach rzędu 3000. "(...)pokaż mi proszę osoby z klasy niższej zarabiające 3000 miesięcznie(...)" Podatek taki nie spełnia funkcji redystrybucyjnej. Nie mam danych 'statystycznych' co do "progów" zarobków w naszym kraju, ale [u]wydaje mi się[/u] że dla większości społeczeństwa podatek taki będzie bardziej obciążający. * *nie wiem, nie znam się, opieram się m.in. na tym co wyczytałem pośpiesznie na wikipedii. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2007-07-23 22:34:26 He,he QNA żadna polityka tylko ekonomia, no chyba, że założę partię!
Zork 3000 tys to może na wyrost ale łatwo się liczy ale Średnia płaca w sektorze przedsiębiorstw (II kwartał) - 2812,61zł ( +2,73% do I kwartału 2007r.) Wiktor super link a z niego wynika tak 3514 1800 882 2532 6502 918 =16148 o cholera czyli tak naprawdę dużo więcej niż 20 tys .... bo vat i akcyza i inne podatki to sporo ... Zork pewnie ze opór społeczny jest spory, przecież w Polsce jest około 3,0 mln bezrobotnych (teraz) przy frekwencji wyborczej 50% (około 14 mln) to spora grupa, często nie wykształcona wystarczy im coś obiecać, praca dla wszystkich, milion mieszkań, pgr i tak się ich mami k.......a c...j mnie strzela jak sobie pomyślę. Zork to, że takich/o podobnym ustroju państw/a raczej księstw jest na świecie jest na palcach jednej ręki to nie znaczy że sie nie da. Niemcy nie mają ograniczenia prędkości a wypadków mają mniej niż my (aut 2 razy więcej). Jasna że na początku będzie problem, wiece, pochody, równość dla wszystkich itd itp. Utopia? Nie wystarczy wymyślić okres przejściowy na początek podatek liniowy plus obniżenie vatu akcyzy (teraz to socjalistyczna unia nie pozwoli). Reforma finansów służby zdrowia rolna (zero dotacji), Zusu, (to jest k.....a twór dopiero, studnia bez dna) W Polsce jest najwięcej rencistów w europie. Ile macie znajomych na rencie? Taksówkarzy przodują w tym renciści i rolnicy? Wiecie że rolnicy nie płacą podatku dochodowego takiego jak my?A Krus to połowa zusu, to jest równość dopiero ... Tak utrzymujecie rolników to WY jesteście odpowiedzialni za ceny produktów rolnych a będzie jeszcze gorzej. Dlaczego się nie pozwoli Afrykanom produkować żarcia dla nas? Ha ha bo by rolnicy wysypali zboże na tory a tam ludzie umierają bo nie mogą sprzedać swych towarów. Co to jest k....a banan ma mieć 21 cm? Kto był w afryce ten wie, że tam takich nie ma (trzeba robić specjalne plantacje) w azji to samo. Została Ameryka środkowa dlaczego stamtąd? A jak myślicie więcej kasy tam pompują... Kiedyś za ileś tam lat afryka nas zaleje ...czarni ludzie będą rządzić tam teraz trzeba szukać możliowści inwestycji... Tunezja robi dobre wina (wie ktoś o tym?) a vódka z fig?... nikt a wiecie, że tam prostytutki są zalegalizowane .... a to muzułmański kraj ... Dość. ps. Wyjaśnienie nie że bym sprzyjał jakiejś partii albo jakiemuś krajowi albo walczył o uciśnionych. Nie ja uważam, że liczy się tylko WOLNY RYNEK gdzie nie ma ŻADNYCH regulacji (to wyzwala korupcję) i jest wolny kraj. Giełda mnie tego nauczyła plus ekonomiczne kształcenie. Dlatego ja sobie poradzę w każdych warunkach a tych o tym o tych samych żołądkach mówię, mam takie same ręce, więc do boju!!! [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2007-07-23 22:35:26 ] [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2007-07-23 22:39:16 ] |
AZTEK13 DEADSOUL Omega 2.5TD Iłowa | 2007-07-23 22:41:26 Co do polityki to niestety muszę się zgodzić z QNA. A co do "CPN" to u mnie jest taka straszna konkurencja że aż dziw bierze. Posiadam w swojej wichurze tylko jeden pit stop sygnowany logiem "ORLEN" Jak to jest już standardem na wieeeelu paliwodajniach płyny wszelakie mają kosmiczne ceny i jakość na poziomie, nie mam nawet takiego słowa w swoim słowniku jakim można określić jakość płynów z wielkich zbiorników. Byłem swojego czasu w ciepłym kraju zwanym Irakiem i tam na północy można było kupić 200L ON za ....? 1 USD. A u "aliantów" nawet zatankować za darmo Ale rozmarzyłem się. więc do rzeczy. Odbywa się u mnie tankowanie w następujący sposób. Podjeżdżam sobie na pit stop, a tam wieeeeeelkie auto z panem Heniem za kierownicą. I ten że pan Heniu uśmiechając się znacząco dale mi znaki komunikując się ze mną werbalnie dając do zrozumienia iż u siebie ma jedną z filii orlena, proponując atrakcyjną cenę na poziomie 2,5 polskich złośliwych za 1 dm3 , takich panów Heniów poznałem już kilku a z trzema się zapoznałem bliżej stając się ich ostatnią deską ratunku
bo szkoda jeżeli wyjdą nadstany. Dla rozweselenia mojej smutnej poniekąd części twarzoczaszki pan Henio w geście dobrej woli obdarowuje mnie rosołkiem na poziomie 2 polskie złośliwe. Dam sobie odciąć tylko sobie wiadome części ciała że nie jestem jedyny. gorzej jeżeli nie tragicznie jest z etylinką, bo na tym rzadko jeździ pan Henio i załatwić trudno. Protest rzecz fajna, ale jeżeli w pięknym kraju nad Wisłą pielęgniarki przegania się głodem a na dzieci nasyła 12 policjantów to pomyślmy ilu puścili by na NAS
I tak zarabiamy DUŻO inni zarabiają WIĘCEJ, a i tak większości starcza od 1 do 10. A moim sposobem, za swoją pensję zarabiam dużo więcej bo mogę zatankować kilka razy więcej do pełna niż sposobem starym |