Jak ktoś skasuje przód swojego auta- to już żaden problem...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak ktoś skasuje przód swojego auta- to już żaden problem... wystarczy zalicyowac: klik

Yyy no i ?

Cytat:
Yyy no i ?

YYY no i nic

No patrzcie - pikne, nie bite przody w ilościach hurtowych.
Ale do Espera to się tam nie dopatrzyłem.
Poza tym - kierownice (tzn miejsce na .. ) mają po prawej stronie.

--
Wiesiek

Cytat:
2007-06-14 14:13:35, Maestro pisze:
No patrzcie - pikne, nie bite przody w ilościach hurtowych. Ale do Espera to się tam nie dopatrzyłem. Poza tym - kierownice (tzn miejsce na .. ) mają po prawej stronie. -- Wiesiek

Eeeeee nie rozumiecie aluzji wszyscy w Polsce ida na latwizne kupuja anglika i przerabiaja a ta firma zajmuje sie profesjonalnym tuningem w nowym stylu czyli --> idz z duchem czasu wyrozniaj sie z tlumu zaloz kierownice po prawej stronie

ewentualnie to firma ulatwiajaca zycie polakom wyjezdzajacym na wakacje czy do pracy na wyspach zeby nie musieli na miejscu kupowac auta to moga przerobic w Polsce

Moim zdaniem powinno byc to zakazane, ale to tylko moje zdanie.

Co?

Sprowadzanie takich samochodow jak widoczne na zdjeciu, powinno byc jakos tak zorganizowane, sprowadzasz samochod i masz czas 2-3 miesiace na zarejestrowanie go, potem płacisz podatek ( i to w tym wypadku spory ).
Mowi sie o złomie z niemiec, a prawdziwy złom sprowadzany jest wlasnie z GB --- wiadomo ze sprowadza sie je tylko na częsci, bo nie zarejestrujesz u nas auta z kierownica po prawej stronie.
Ok, czesci - czesciami (lepiej dla nas bo mozemy kupic oryginalna czesc taniej), ale to co zostanie z takiego samochodu po rozkupieniu z niego czesci na polski rynek, trzeba jakos przetworzyc, wywiezc na wysypiska smieci. I nie laduja one w GB na na wysypiskach, tylko u nas.

Oglądales kiedys Piotrus Top Gear, gdzie Clarkson kupil Volvo 940 z 92 roku za 1,5 £ ?? Za 1.5 £ dlatego ze starego samochodu z kierownica po prawej stronie do wejscia polski do unni nie dało rady sprzedac, a złomowanie kosztowalo 130 £ i teraz panowie niespodzianka szukalem kiedys do Audi plastikowej pokrywy kolektora dolotowego (w sklepie 450 zl) i pan z takiego "angielskiego szrotu" powiedzial ze ma za 300 Ciekaw jestem ile dal za całe audi 50 £ ???

Złoty interes praktycznie bez opodatkowania, bo siedzisz grzecznie na ryczałcie w urzedzie skarbowym, a od sprowadzonego zlomu nie oddajesz nawet centa, faktury wystawiasz okazjonalnie wiec nikt nie udowodni ci Twoich zyskow. Za złomowanie zarejestrowanego samochodu w calosci chcą 500 zl. bo degradujesz środowisko (musisz przyniesc kwit potwierdzajacy wplate tej kwoty i dopiero wtedy wyrejestruja Ci samochod) ten pan nie ma zarejestrowanego samochodu, wiec wiezie go na zlom nawet w calosci i dostaje jeszcze za to pieniążki

Fajnie, prawda??

[ wiadomość edytowana przez: Pycel dnia 2007-06-16 17:52:52 ]

Wszyscy się uwzięli na tą degradacje środowiska i wkółko o tym klepią, że auta degradują, że lodówki degradują, że stare tapczany degradują itp. itd. A właśnie te plastiki najmniej degradują środowisko. No bo co taka butelka plastikowa może zrobić? Leży sobie przez 100 tys lat i tyle.