Problem -zabezpieczenie na alu !! POMOCY !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie zgubilem nasadke na zabezpieczenie moze ktos z klubowiczy ma takie same i pozyczyl by koledze ;]]]

up!! co proponujecie z tym zrobic ??

Ciężko czymkolwiek "podejść", chyba tylko pozostaje dospawać pręt/rurkę do nakrętki i odkręcić, ale to w ostateczności.

nop.. powodzenia w spawaniu w takim miejscu ...

Jedz do sklepu gdzie sprzedaja takie z zabezpieczeniem powiesz ze postawisz po dobrym browarku to ci pomoga jak trafisz na dobrego sprzedawce.

Cytat:
Ciężko czymkolwiek "podejść", chyba tylko pozostaje dospawać pręt/rurkę do nakrętki i odkręcić, ale to w ostateczności.

widziałem na własne oczy jak w niemczech turek z komisu alusy mi odkręcał bo felg tych nie chciałem
też pręt spawał i mu troche nie poszło
chciał za fele 450 euro a po tym zabiegu to były warte 100 euro
nie radze tego robić szkoda alusów

ale najlepsze jest to że tąkońcówke znalazłem w aucie jak w nim sprzątałem po przyjeździe do polski ale niestety jest inna niż twoja ale jeszcze sprawdze

[ wiadomość edytowana przez: marimar dnia 2007-06-19 22:22:31 ]

dzieki!! moze ma ktos jeszcze jakis inny pomysl !!

Cytat:
Jedz do sklepu gdzie sprzedaja takie z zabezpieczeniem powiesz ze postawisz po dobrym browarku to ci pomoga jak trafisz na dobrego sprzedawce.

może uda się w ten sposób

watpie ze trafie w ten sam wzor ;/

kto pyta nie błądzi

Nie musisz trafiac w ten sam wzor. Sprawa jest bardzo prosta, jak zawsze potrzebne jest dopowiednie narzedzie! Kiedys sprzedawali to nawet w makro, ale sprzedalo sie na pniu, bo przedsiebiorczy panowie w dresach podlapali temat

O co chodzi? O klucz, ktory sie dopasowuje do tych nasadek zabezpieczajacych i odkrecimy kazdy wzor tego tym samym kluczem. Ludzie zajmujacy sie felami powinni to miec.

poszedł priv.....

Mam troche inny wzór, ale radzę idź do sklepu i popatrz na wzory, ja kupiłem cały zestaw na giełdzie, a później w nor auto okazało się, że na półce z 10-ma wzorami tylko jeden był inny niż mój :

Spawaczem nie jestem, ale mamy w okolicy zakład o tym profilu i tak się składa, że jest to zakład mojego znajomego. Jestem na 100% pewny, że dospawałby to tej nakrętki pręt bez najmniejszego problemu, oczywiście nie uszkadzając felgi. Naprawdę potrafią dużo ciekawych rzeczy robić w tej dziedzinie i na pewno nie są w tym odosobnieni.

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2007-06-19 23:18:07 ]