| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-06-03 10:50:28 Tu chyba jest bogata mieszanka, mapki się rozjechały??? Odłącz aku na killanaście minut, jeśli objaw ustąpi to masz przyczynę. |
pawcio1611 bryf | 2007-06-03 12:14:00 robiłem raz już autoadaptacje odłączając aku na 30min i zagrzewając silnik na benzynie do włączenia wentylatora, jednak później odrazu jeździłem na lpg i objaw był ten sam, zrobię jeszcze raz ale będę jeździł na benzynie i powiem wam jaki efekt.
co doczyszczenia przepustnicy - to rozumiem że sciągam filtr powietrza i tam pryskam sprayem? podałeś kilka firm co robi cała gamę preparatów? czy jest jakiś specjalny co się nazywa "do czyszczenia przepustnicy"? |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-06-03 12:18:04
do czyszczenia przepustnicy ściągasz wszystko czyli cały dolot powietrza i pryskasz bezpośrednio na przepustnicę. Ja polecam Gunk Carb Medic....opisany jako środek do czyszczenia gaźników... jednak nie wiem jak on jest dostępny w sprzedaży. Natomiast jak nie on to Xeramic...dostępny na prawie każdej stacji paliw przy czym jego skuteczność jest dużo mniejsza. |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-06-03 13:41:36 Czyściłem ostatnio przepustnicę w A4 1.8, robiłem to na wymontowanej przepustnicy, ręcznie benzyna extrakcyjna pędzel, ropownica, sprężone powietrze.... Efekt miód malina, roboty kupa, ale uchachana mina właściciela wozu bezcenna. |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-06-03 15:50:06
można i tak ale po co.... Ten środek Gunk robi to samo bez dokładania sobie roboty...Naprawdę jest rewelacja. Fakt nie da się go użyć gdy jest przepływka a my nie mamy czym skasować checka.. |
pawcio1611 bryf | 2007-06-04 13:14:03 autoadaptacja i pojeżdżenie na PB stanowczo pomogło jednak czasami delikatnie obroty potrafią zejść poniżej kreski na której się standardowo trzymają, ale bez żadnych wahań, pływania itp
dziś wracam do lpg jeżeli objawy wrócą to rozumiem że kij w rękę i do gazownika niech reguluje wolne obroty, tak? |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-06-04 13:57:45 Pawcio, nie wolne obroty tylko emulację sondy lambda w kompie LPG. Przepustnicę możesz swoją drogą wyczyścić, na pewno nie zaszkodzi. A co do emulacji lambdy to ma ją tak ustawić, żeby mapa wtrysku benzyny nie była modyfikowana podczas jazdy na LPG. W większości przypadków pomaga ustawienie na "masa" lub "odłączona", ale czasem ECU tego nie tolerują i wtedy jest problem. |
pawcio1611 bryf | 2007-06-04 14:18:58 Kurcze, ciekawe czy mu się to uda, bo to sekwencja Omegas a jak tam patrzyłem po opcjach ustawiania gazu to zbyt dużo ich nie miał, ale może się mylę.
niech kombinuje. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-06-04 14:55:12 Aaaa, to niedoczytałem, sorry. Tam nie ma emulatora lambdy. W takim razie regulacja gazowni. Bo rozjeżdża mapę wtrysku benzyny. |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2007-06-05 12:25:45
Soft do Twojej instalacji możesz pobrać z eMule, a kabel kupisz na allegro. Jeżeli nie masz gwarancji na instalację, to podłączaj do laptopa i kalibruj. Objawy które opisujesz są wynikiem źle ustawione mapy gazu. Po prostu czasy wtrysków benzyny podczas jazdy na gazie nie pokrywają się z czasami wtrysków benzyny podczas jazdy na benzynie (tymi czasami sprzed założenia gazu albo po wykonaniu resetu autoadaptacji). Trzeba to wyregulować. |
pawcio1611 bryf | 2007-06-06 18:01:07 witam!
byłem u gazownika, umówiony jestem na 20 czerwca
powiedział że nie jest możliwe aby mapa wtrysku benzyny się rozjeżdżała bo coś tam...... jednak podejrzewa że rozjeżdża sie sterowanie zaworem wolnych obrotów. Co wy na to? |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-06-06 18:31:06
|
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-06-06 18:37:46 Pawcio, powiedz mu, żeby sobie poczytał najpierw pierwszą lepszą instrukcję strojenia sekwencji. Np. www.ac.com.pl, instrukcja do Stag'a 300, a później może sobie bajki opowiadać, ale swoim dzieciom, a nie klientom. . Co to za partacz |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-06-06 19:16:29 Debeściaki normalnie . W zeszłym tygodniu robiłem Focusa po przekładce silnika w zakladzie montażu instalacji lpg w wawce. Mistrzowie przełożyli motorek, a on nie chce zagadać. Zjeżdzali się spece , magicy i zaklinacze , trwało to ze dwa tygodnie. Wymyślali cuda. Kolega właściciel wozu, zaprosił mnie na oględzinki "zakalca', załadowałem dobytek na omegę i myk do stolicy. Walczyłem całą noc, wykryłem "babola' i fokus zapalił. ha ha ha.... |
pawcio1611 bryf | 2007-06-20 18:21:02 w dniu wczorajszym odstawiłem samochód do naprawy,
dziś popołudniu u nich zawitałem, problem zauważyli
dolot był rozebrany, uzyskałem informacje że przesuwają wyżej wtryskiwacze gazu i że to powinno pomóc. Co wy na to? efekty będę znał dopiero po weekendzie bo wtedy dopiero będę mógł odebrać samochód. |