3.0i 24V Dual Ram

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Poszukuje Omegi 3000, najchetniej z silnikiem C30NE ze wzgledu na jego zywotnosc, moc ma wystarczajaca jak dla mnie. Niestety byly wsadzane tylko do pewnego momentu i potem juz mozna dostac z silnikiem C30SE(J?).
Gdzies mi przemknelo, ze jak sie kupuje 3.0 24V z Dual Ram, to na dziendobry trzeba zainwestowac 1000zl w costam, nie pamietam co to bylo. Poza tym malo kto zna sie na Dual Ramie w PL.
Co sadzicie o tym silniku? Jak to jest z gazem w nim? Jest jedna calkiem fajna czarna w PL, ale ma gaz. Ja tam nie jestem zwolennikiem gazu, ale jak juz jest to co poczac. Warto w ogole sie interesowac ta zagazowana? Nie wiem nawet jaki tam gaz siedzi. Jedyne co bylo w opisie to ze pali 10l na trasie, 16l w miescie gazu. Napisalem, ale narazie bez odzewu.

pozdrawiam

moje skromne zdanie jest takie apropo gazu w jakim kolwiek aucie...jak jest dobra instalacja zalozona przez odpowiednich ludzi ktorzy wiedza co robia to w kazdym samochodzie bedzie dzialac poprawnie...jezeli samochod jest w dobrym stanie to pewnie ze warto zobaczyc a jak nie chcesz gazu to co za problem go zdemontowac?
pozdrawiam i zycze powodzenia

bo to zawsze jest ingerencja w silnik. Poza tym jak juz jest i sie go nie uzywa, to chyba nie ma znaczenia czy jest nieuzywany czy jest zdemontowany?

dzwoniłeś o tego cudaka?
widuję to ogłoszenie od jakiegoś pół roku chyba

a i ten "cukiereczek" potaniał mocno (10k pln na początku było )

co do instalacji gazowej jeszcze - pozostaje mikser = zwężka na dolocie, butla która waży (a masa zabija ) + parownik nie koniecznie dobrze wpięty w układ chłodzenia.

Cytat:
2007-06-22 20:26:35, zork pisze:
co do instalacji gazowej jeszcze - pozostaje (...)

... i konieczność droższego przeglądu techn

nie dzwonilem, ale sa wsrod moich typow

Cytat:
2007-06-22 12:38:27, fatboy82 pisze:
1. Poza tym malo kto zna sie na Dual Ramie w PL.

2. Ja tam nie jestem zwolennikiem gazu, ale jak juz jest to co poczac.

1. Żadna filozofia.
2. Działać tak ale nie jeździć.

Ta czerowona taniej szybko ale jesli ma dobre blachy cena jest ok.