Licznik kilometrów stanął

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie działa ani głowny , ani kasowalny , miałem kiedyś podobnie w audi , ale nie działał też przy tym licznik (wymieniłem linkę i po problemie) a tu licznik działa tylko kilometry nie lęcą.
Gdzie szukać problemu?
Omega A , licznik z obrotomierzem o ile ma to jakieś znaczenie.
Z góry dzięki!

Pozdrawiam

slimacznica czy jak to tam sie zowie. Poszukaj w wyszukiwarce, jak dobrze pamietam w poradach powinno byc o tym napisane przez Pabelo

Ja to robilem z Pioczelem

ale jemu nic nie dzialalo ani licznik ani kilometry

Jesli natomiast licznik dziala poprawnie a licznik kilometrow stoi

To wina lezy po stronie calego licznika...

Cytat:
Nie działa ani głowny , ani kasowalny

Ja tak miałem, dotyczy A od 2,6 wzwyż. Prędkościomierz-jeden silniczek, liczniki kilometrów- drugi silniczek. Wskazówka mi działała, a liczniki stop. Kumpel elektronik naprawil, coś na układzie elektronicznym w liczniku miałem trafione, naprawił w 30 min.

ps. zastanawiam się czy przyczyną nie było szybkie cofanie licznika (miałem tę awarię niedługo po zakupie furki)

Witam,

ja też miałem taką sytuację w omie A, przy czym prędkościomierz działał. U mnie przyczyną był trybik, który znajduje się po prawej stronie tego górnego licznika kilometrów. Okazało się, że się ślizgał, a później wysuwał do brzegu z całym elementem przytrzymującym trybiki. (niestety nie znam fachowych nazw).

Musisz rozebrać licznik i zobaczyć co mu dolega, tu masz opis jak się do niego dobrać: http://www.bestiales.pl/porady/podswietlenie_kokpitu
Ja rozbieranie kierownicy sobie darowałem.

Pozdrawiam