CB - montaż, umiejscowienie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Takie pytanko do osob posiadajacych CB w naszych esperakach

Gdzie macie CB zamontowane
jakies fotki??

Cytat:
2007-06-25 08:48:02, Jabuszko pisze:
Takie pytanko do osob posiadajacych CB w naszych esperakach Gdzie macie CB zamontowane jakies fotki??

eeh..to LENISTWO

Taka odpowiedź...Wyszukiwarka !

i taka podpowiedź...jakbyś tak looknął na zupełnie świeżo poruszony na tapecie temat

wątek .."Montaż CB" !

tamten watek znam ;p myslalemz e fotki w ten powklejacie ;p

Najdłuższy wątek poświęcony CB Radio

Tam znajdziecie wszystko co potrzebne aby cieszyć się z pasma obywatelskiego 27MHz

A może by tak modowie podwiesili ten wątek, np. w poradach, bo rzeczywiscie jest tu sporo wiedzy zgromadzonej a on spadł w zaświaty

Cytat:
2007-06-25 08:48:02, Jabuszko pisze:
Takie pytanko do osob posiadajacych CB w naszych esperakach Gdzie macie CB zamontowane jakies fotki??

Montaż w dużej mierze zależy od tego jakie masz radio.
Ja za namową Krzycha, Bogusia i Kolbera /jeszcze raz dziekuję za pomoc przy zakupie / mam Cobrę 19 i idealne miejsce na taki gabaryt jest w podłokietniku. Radio idealnie wchodzi w tą przestrzeń.
Plusem jest to, że nic nie przykęcasz, nie demolujesz półki pod radiem, masz swobodny dostep do pokręteł i w razie czego wyjmujesz z podłokietnika i chowasz pod siedzenie jak Ci nie jest potrzebne. Co do zdjęć ... jak odbiorę esperaka po naprawie głowicy to przeslę Ci kilka.
Pozdrawiam.

antenke proponuje na środku maski!!

TAK TO WYGLĄDA U MNIE

Radio wg mnie najrozsądniej - Uniden 520 + jakaś dobra antena najlepiej na środku dachu jak nie chcesz dziurawić to uchwyt na rogu klapy.... ja mam lemma AT 1200 , dla mnie wystarcza

fotki masz wyżej

pozdro

Ja mam radio Presidenta Harry + antene Hustlera, antena jest na magnes więc jeśli nie używam CB to chowam do bagażnika, jeśli jest mi potrzebna to wyciągam i stawiam na dach:p
Radyjko mam właściwie wsunięte tylko pomiędzy siedzenie pasażera, a obudowe hamulca ręcznego (pasuje idealnie), jest tak ustawione, że nic nie trzeba modyfikować, tylko ewentualne włączenie i głośność, jedynym dylematem jaki mam obecnie jest mocowanie gruszki, w tej chwili leży luźno pod wajhą hamulca ręcznego, nie mam pomysłu na jej umocowanie, jak jężdżę z CB to trzymam ją na kolanach :-/
Co do fotek to może jutro coś pstryknę.
Pozdrawiam