MotoNews.pl

Problemy z szybami elektrycznymi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam tak jak w temacie mam problem z szybami, wszystko ładnie pięknie było ale od pewnego czasu raz chodzą raz nie, sprawdzałem bezpiecznik i jest cały, duszę z całej siły w przełącznik szyb i nic.

Co mogę sprawdzić jeszcze, i czy przełącznik może być walnięty a może lepiej pojechać do elektryka.

Ja mialem podobny przypadek. Az w koncu stanely mi obie szyby. Okazalo sie ze w jednym trzeba bylo styki przeczyszcic, a drugi nie odbijal zawsze i szyba nie chodzila w zadna strone, popodginalem takie blaszki w srodku na ktorych jest to miedziane cos co zalacz i rozlacza szybe i jest w miare ok.

Zacznij od sprawdzenia kabelków przy przełączniku - te co idą do kostki a kostkę wpinasz w przełącznik - u mnie zacina się prawa szyba i też już cudowałem, rozbierałem tapicerkę pryskałem styki a okazało się że cała wina leży koło lewarka zmiany biegów
Najprawdopodobniej masz luźne kabelki przy kostce i czasami od drgań samochodu może nie łączyć tak jak np. u mnie

Cytat:
2007-11-24 08:21:45, chmiela84 pisze:
witam tak jak w temacie mam problem z szybami, wszystko ładnie pięknie było ale od pewnego czasu raz chodzą raz nie, sprawdzałem bezpiecznik i jest cały, duszę z całej siły w przełącznik szyb i nic. Co mogę sprawdzić jeszcze, i czy przełącznik może być walnięty a może lepiej pojechać do elektryka.

Sprawdź przyciski, najprawdopodobniej są w nich zabrudzone styki. Ja kiedyś czyściłem bo zacinały mi się szyby , zdziwiło mnie ile syfu potrafi się nazbierać w tych przyciskach!