Do posiadaczy 1,8 TD teraźniejszych lub byłych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rozsypała się ta ręczna pompka paliwa do której mocuje się filtr paliwa. Moje pytanie brzmi jak to się fachowo nazywa i czy w ogóle mozna takie ustrojstwo kupić?
Za wyczeroujące odpowiedzi kolegom i koleżankom wielkie dzięki.

Cytat:
2007-06-27 08:56:12, ori pisze:
Rozsypała się ta ręczna pompka paliwa do której mocuje się filtr paliwa. Moje pytanie brzmi jak to się fachowo nazywa i czy w ogóle mozna takie ustrojstwo kupić? Za wyczeroujące odpowiedzi kolegom i koleżankom wielkie dzięki.

Kilku z moich znajomych, posiadaczy TD zlikwidowało wogóle ta pompkę i założyło zwykły polski filtr Filtrona.

Cytat:
2007-06-27 09:33:47, Raven pisze:
Kilku z moich znajomych, posiadaczy TD zlikwidowało wogóle ta pompkę i założyło zwykły polski filtr Filtrona.

Tzn. Z patentu Lucasa przesiedli się na patent Boscha

Można to kupić na szrotach za niewielkie pieniądze.

Byłem w sklepie i powiedzieli że nówka kosztujeok. 200 zł, więc pojadę na szrot, albo przejdę na patent Boscha jak to określił koega WilK

Nie wiem ile kosztuje filtr bez pompki.
Zrob kalkulacje, czy ci sie oplaci przechodzenie na system Boscha.
Przy filtrze typu lukas, sama wkladka filtrona z uszczelkami kosztuje 8-9zl. Mozna w razie potrzeby tanio i latwo wymienic. Kupujac nowy zestaw, masz juz gotowe ustrojstwo, razem z filtrem. Wiec pierwsza wymiana zrobiona.

Też aktualnie przechodze problemy z tą pompką i filtrem (w innym temacie). Jak ci się pompka całkowicie rozleciała, to może wymień cały filtr. Tu masz taki kompletny nowy z pompką za 165 zł, czyli taniej niż te 2 stówy.
ford.sklep.pl/sklep,1502,,,03,,pl-pln,333574,0.html