Pasek rozrzadu....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co ile sie wymienia pasek rozrzadu??moze to glupie pytanie...ale mam auto od niedawna i musze troche pomeczyc kogos...bo nie mam na ten temat pojecia

co 60 000 km
co 120 000 pasek+pompa wody

[ wiadomość edytowana przez: adid11 dnia 2007-06-23 10:52:50 ]

Wszystko się zgadza oprócz jednego. Pompa wody też co 60 tyś

A ja pompy wody w złomero nigdy nie zmieniłem... No risk... No fun!

Cytat:
2007-06-23 11:36:14, DeeJay pisze:
Wszystko się zgadza oprócz jednego. Pompa wody też co 60 tyś

Eeeee, pompa wody co drugą wymianę paska (nawet w kanciaku pompa wytrzymała mi coś około 140 tys km ) - ale pewnie różne "szkoły" są.

W każdym bądź razie ja ma 108 tys km i z tego co mi wiadomo to pompa nie była zmieniana nigdy - co najważniejsze nie cieknie - ale planuje ją wymienić na 120 tys jak rozrząd będę robił.

Pompa co 120 tys ale nie co 60 tys lepiej zmienic przy okazji wymiany rorzedu jedno robieranie i póznij na nastepne 120 tys mamy ja z głowy

Cytat:
2007-06-23 11:51:14, adasko_21 pisze:
Pompa co 120 tys ale nie co 60 tys lepiej zmienic przy okazji wymiany rorzedu jedno robieranie i póznij na nastepne 120 tys mamy ja z głowy

Przeczytaj Adas jeszcze raz to co napisałeś

Kolego wymieniaj wszystko co 60kkm od pompy za niecałe 100zł raz na 2-3 lata niezbidniejesz
Bo zaraz to bedzie tak Wymiana pompy co 120kkm , paska co 90kkm a rolek co 60kkm pytanie tylko po co ?? Jak to jedna robota
Oczywiście napisałem to dla przykładu wytrzymałosci poszczególnych elementów
Pompa powinna wytrzymac 120kkm Lecz powinna to nie to samo co musi

[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2007-06-23 16:15:43 ]

Cytat:
2007-06-23 16:13:45, Kula69 pisze:
Pompa powinna wytrzymac 120kkm Lecz powinna to nie to samo co musi

Idąc tym tokiem rozumowania to pasek wytrzyma 60000, ale czy wytrzyma 60001?
Spokojnie można pasek+rolki co 60 tys ze wskazaniem na więcej niż mniej, a pompę co 120 tys. Również ze wskazaniem na więcej niż mniej.

Cytat:
2007-06-24 08:27:07, piotr_ek pisze:
Idąc tym tokiem rozumowania to pasek wytrzyma 60000, ale czy wytrzyma 60001? Spokojnie można pasek+rolki co 60 tys ze wskazaniem na więcej niż mniej, a pompę co 120 tys. Również ze wskazaniem na więcej niż mniej.

Tez jestem tego zdania.

Więc po co wydawać dwa razy częściej te 100 zł jak może w kieszeni zostać?

Nooooo chyba, że się kupuje najtańszą i najbardziej badziewną pompę na rynku - taka to nawet 60 tys. nie wytrzyma - zresztą były już takie przypadki na forum.

Swoja drogą polecam pompy HEPU słyszałem że należą do elity wśród pomp

"Nadgorliwość gorsza od faszyzmu"

U mnie tez jest coś koło 108kkm i przy 60kkm serwis Daewoo wymienił tylko pasek i rolki. Pompa zostaje do najbliższych 120kkm

Z pompa to zalezy napisze bo jak jest nieszczelna to mozesz nawet po 15kkm wyminiac :/ my tak mielismy, aha i jedz z rozrzadem do ASO a nie Pania Henia, bo moze zniszczy tak jak w naszym samochodzie . Teraz jak juz cos trzeba robic jedziemy do ASO

Zależy... jak leży... widzę, że po 15 tys.km. też można wymieniać.
A ja rozrządu nie zamierzałem robić w ASO. Jest multum fachowców znających się na takiej robocie i wcale nie trzeba ich szukać w ASO.

Cytat:
2007-06-24 12:35:58, adid11 pisze:
Więc po co wydawać dwa razy częściej te 100 zł jak może w kieszeni zostać?

Ano po to, żeby potem nie dokładać do interesu.
Dawno temu wymieniłem w ASO rozrząd bez pompy. Była o.k.
Nie pamiętam już dokładnie, ale po bodajże kilkunastu tkm zaczęła lecieć. Pompa ok. stówki, robota ok. dwóch.
Zostawiłem w kieszeni 100 zł, a potem wydałem 300...
Każdy robi jak uważa...

hej. Od wczoraj już zlokalizowałem na forum dwóch nowych klubowiczów z Gliwic oj się rozrastamy Witam laku w klubie, może się spóźniłem z tym witaniem ale co tam pozdrawiam

Dziś właśnie wymieniałem rozrząd i przy okazji pompę. Gdy odbierałem samochód goście poprosili mnie na warsztat pokazać pompę i wymienione części. Po 126kkm była w takim stanie że dziwię się że wogóle jakoś jeszcze działała. Uważam więc że te 120kkm to najwyższy czas wymienić, szczególnie że przy jednej robocie z rozrządem.

Cytat:
Uważam więc że te 120kkm to najwyższy czas wymienić,

No i sprawa jasna
60 tys km kompletny rozrząd
120 tys km kompletny rozrząd + pompa wody... płynu chyba