Podłączenie auta do komputera??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej!!!!

W tym tygodniu mój ojciec ma przegłąd auta. Podczs ostatniego przegladu w ASO zapytał się mechanika czy nie podpiąłby auta do komputera? Usłyszał, że to nic nie daje. I tu moje pytanie, czy ktoś już podpinał Espero do kompa??? Jak tak to czy to naprawdę nic nie daję, czy poprostu mechanik się nie zna?? Moim zdaniem chyba warto podłączyć auto do takiego kompa i sprawdzić kody błędów??? Co wy na to??

Pozdrawiam!!!!

Warto.

A jak nie ma na auto gwarancji, to zalecam nie korzystanie z usług Aso, drogo i do dupy...

Czizes, kiedy słyszę text, że (np.) nie warto podłączać autka pod kompa, bo to nic nie daję, to wręcz mi ręce opadają ( a nawet odpadają ), i to jeszcze od mechanika w ASO
Daje o tyle dużo, że można sobie popatrzeć na nieprawidłowości pracy silnika, które w codziennej eksploatacji, raczej ciężko zauważyć.

Nie warto do kompa podpinać - DOBRE !!

W Espero jest tyle rzeczy których nie można zdiagnozować bez kompa ,że aż głowa boli......

Cytat:
2003-06-17 15:51:47, -JACO- pisze:
Nie warto do kompa podpinać - DOBRE !!

W Espero jest tyle rzeczy których nie można zdiagnozować bez kompa ,że aż głowa boli......

To jest autentyczne stwierdzenie mechanika z ASO na Aleii Pokoju w Krakowie. . Też mi się wydawło, że to powinna być podstawowa czynność, a gościu z takim tekstem wypalił.

W związku z powyższym proponuję zakupić specjalnie dla tego mechanika dwie sondy lekarskie i podpięcie jego małego rozumku pod komputer

Ostatnio wpadł mi jeszcze jeden pomysł do głowy....
Może to było ASO rowerów Romet :-lol

A ja byłem wczoraj w ASO na Aleji Pokoju w Krakowie właśnie w celu podłączenia mnie pod kompa I jestem zadwolony!!! Bo jest wszytko okey i jeszcze dwoiedziałem się parę rzeczy odnośnie mojego autka - jak go eksploatować A najbardziej jestem zadwolony z kaski jaką za to zapłaciłem (jeszcze mnie podpięli pod analizera spalinek) Powiem tylko, że normalnie jest to koszt 85 pln i też uważam że jest to spoks zważywszy, ze jak miałem SEICENTO to wiem że taka przyjemność 2 lata temu kosztowała 150...