Stacyjka albo.... i jak to ruszyc ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Espero to jednak ma czuja.... zrobiłem jakies 2 tys km po zagranicznych trasach. Miła, bezproblemowa wycieczka...... do czasu gdy zaparkowałem pod domem aby wypakowac słowackie piwo..... kicha, na parking musiałem fure pchac

Po przekreceniu kluczyka totalna cisza !!... kontrolki sie nie zapalają, silnik oczywiscie tez nie odpala, nie kreci..... co jest ??
Akumulator i bezpieczniki sprawdzone.
Do głowy przychodzi tylko stacyjka..... jakie inne propozycje ??

Do mechaniko/elektryków mam daleko wiec moze wie kto jak odpalic na kabelki ??... ( zakładam ze immobilajzer jest ok i kluczyk go rozbraja )

Do kabelków sie dostałem:

fotka kabelków

ale majtanie nimi nic nie daje

pozdro
PL

A przy kręceniu kluczykiem czujesz normalny opór i przeskakiwanie na różnych pozycjach kluczyka, czy w całym zakresie chodzi lzej niz zawsze?

Pozdrawiam

wszystko normalnie. tylko brum brum nie robi

Myslalem, ze moze to byc tak jak u mnie, ze ukręcił się taki jeden element przy stacyjce, ale widocznie u Ciebie jest to coś innego.
Przez immobilizer to nie będzie, bo by sie kontrolki zapalały.
Spróbój spiąć jakiekolwiek kabelki które tam wystają (na chybił - trafił). Nie musisz ich wyciągać, ja to robiłem stykając dwa śrubokręty wetknięte w te kable. Powinny Ci sie albo zapalić kontrolki, albo zakręcić rozrusznik. Jezeli to nie zadziała, to nie wiem co jest nie tak.
Moze bezpieczniki w skrznce przy akumulatorze??

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: robertkaluza dnia 2007-06-16 21:40:58 ]

w kostce stacyjki pewnie cos sie zwalilo..

hehe.... odpaliłem na kabelki

jak znajde chwile to dam fotke z opisem połączenia

157 zł za wymiane kostki stacyjki !!!!!!! zdzierstwo !!!!

Cytat:
2007-06-19 22:46:50, pawellewinski pisze:

7 zł-wymiana kostki
15 zł-kostka
135 zł-wiedziałem jak ją wymienić

[ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2007-06-19 22:58:22 ]

Cytat:
2007-06-19 22:46:50, pawellewinski pisze:

chwila..ale ty zaplaciles tyle czy dowiedziales sie o cene i wyslales ich na drzewo? bo jesli zaplaciles to cie kompletnie nie rozumiem skoro juz wszystko sam rozebrales

Nie odpowie ci,bo zassał informacje jakich potrzebował,więc reszta dyskusji wali go już.Tak to już jest z tymi wszystkimi co to HELP NEED