Nowy zakup i seria pytań

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jako ze jestem nowym użytkownikiem ESPERO 1,5 mam duzo pytan.
Pragne dowiedzieć sie jak najwiecej - jednak nie wszystko moge znaleść za pomocą opcji szukaj .... a czasu mam dość mało bo we wtorek wrzucam auto do mechanika. Proszę o pomoc w odszukiwaniu informacji na forum na następujące tematy:

1) poduszki pod silnik - jakies foto jesli jest oraz czy wystepują one w jakims silniku z opla

2) gdzie znajdują się w espero sygnalizatory dzwiekowe (klaksony)

3) gdzie moze być zlokalizowany mechanizm radiowego otwierania centralnego zamku (nie orginalny)

4) w bagazniku mam butle 46 l.- luzem - nie w kole - pod wykładziną odkryłem jakąś wilgoć - cała tapicerka była przesiąknięta i zaczęła sie tam robic pleśń - musiałem ją wyrzucić.pytanie - z czego ta wilgoć - czy moze byc to zwiazane z butla czy to moze cos innego ?? niewiem skad moze byc ta woda ??

z góry dziekuje za pomoc w rozwiązaniu moich problemów.

[ wiadomość edytowana przez: Stanely dnia 2007-06-23 14:24:08 ]

Ad. 2. Klakson jest jeden na środku przed chłodnicą jak zajrzysz pod zderzak na pewno zauważysz.

Ad. 3. Chodzi ci o centralkę z antenką od pilota - najpewniej gdzieś pod deską rozdzielczą - ja bym stawiał na okolice kierowcy gdzieś nad pedałami - musisz sam poszukać.

Ad. 4. Wilgoć w bagażniku - ten typ tak ma - nie jest to związane z butlą LPG - jak chcesz się tego pozbyć to najlepiej wymiana uszczelki bagażnika, uszczelnianie blędy silikonem, uszczelnianie okienek trójkątnych itp. było dokładnie opisane "woda w bagażniku" - tytuł miało chyba

[ wiadomość edytowana przez: adid11 dnia 2007-06-23 15:06:24 ]

Ad 1. Występują... idziesz do sklepu i kupujesz
Ad 3. Logika i łatwość montażu nakazuje na lewo od kierownicy, od spodu deski rozdzielczej, lub skrzynkę przy lewej nodze kierowcy

Ad. 2 Trąbki są dwie - za tą blachą między światłami zwaną "noskiem"

Cytat:
2007-06-23 14:43:36, adid11 pisze:
Ad. 2. Klakson jest jeden na środku przed chłodnicą jak zajrzysz pod zderzak na pewno zauważysz.

Cytat:
2007-06-23 16:20:01, krzychu_ch pisze:
Ad. 2 Trąbki są dwie - za tą blachą między światłami zwaną "noskiem"

Zależy od rocznika.

dziekuje za szybką reakcje i pomoc.

mam jeszcze jedno pytanie - kupilem autko z gazem - czy jakos specjalnie trzeba zadbac o całość instastalacji (nie mam z tym doswiadczenia)?? jak rozpoznac jaki to model / typ ??

dać foto lub pokazać się na regionalnym zlocie śląskim

jak tylko wyjde z garażu - pewno pojawie sie na zlocie

Ja ze swojej strony tylko przywitam nowego kolege to juz jest nas trzech klubowiczów w gliwicach ( z tego co wiem to trzech ). A tak przy okazji to do którego mechanika odstawiasz esperaka? pozdrawiam

Cytat:
2007-06-23 20:28:49, b_i_k_e_r pisze:
Ja ze swojej strony tylko przywitam nowego kolege to juz jest nas trzech klubowiczów w gliwicach ( z tego co wiem to trzech ). A tak przy okazji to do którego mechanika odstawiasz esperaka? pozdrawiam

5 ciu zarejestrowanych i jeden kolega z tego postu nie zarejestrowany w sumie 6 osob i 5 Esperakow

hehe no widzisz, może nasz "gatunek" tak szybko nie zniknie z gliwic pozdrawiam i dzięki za info

Skansen możecie otwierać. Gości będziecie witali chlebem i kapustą

Cytat:
2007-06-23 20:28:49, b_i_k_e_r pisze:
Ja ze swojej strony tylko przywitam nowego kolege to juz jest nas trzech klubowiczów w gliwicach ( z tego co wiem to trzech

ja jestem w połowie gliwickim klubowiczem, bo jestem tam 5 dni w tygodniu moim Esperakiem (studia )

Pozdrawiam

hej, robertkaluza a na jakim wydziale jestes?

Cytat:
2007-06-25 07:41:38, b_i_k_e_r pisze:
hej, robertkaluza a na jakim wydziale jestes?

Mechaniczny technologiczny
Pozdr

Cytat:
2007-06-23 20:41:56, kylos pisze:
5 ciu zarejestrowanych i jeden kolega z tego postu nie zarejestrowany w sumie 6 osob i 5 Esperakow

Aż pięciu ???
Bikera i siebie znam, do tego dochodzi autor tego postu, to jest nas trzech... a gdzie trzech pozostałych?

b_i_k_e_r GLIWICE, Nike Gliwice,Tomek2 Gliwice, Wolf_Gliwice
Gliwice,mackiewicz Gliwice, laku gliwice,
+ Stanley (nie zarejestrowany autor postu )

Przepraszam chyba sie pomylilem uzytkownikow 7 ale Esper 5

[ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2007-06-25 11:08:33 ]

no własnie sie też zdziwiłem wolf ze nas tak "dużo" jest bo też ciebie tylko znałem a Kylos ładne zestawienie nam zrobił pozdrawiam

Jak zrobicie zlota Gliwickiego to bedzie was wiecej jak na regionalnym

[quote]
2007-06-25 11:06:07, kylos pisze:
Nike Gliwice, Wolf_Gliwice Gliwice,[guote] oni maja po 2 Esperaki wiec ktos ma jeszcze 1 to taki Zlot moze nie wyjsc