Podswietlenie kokpitu (konsoli) w E11

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przejrzalem forum ale nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie....
Otoz mam Corolle E11 z 2000r. W srodkowej czesci konsoli nie dziala mi podswietlenie wylacznika A/C, ogrzewania tylnej szyby i regulatora nawiewu zewnątrz/wewnatrz. Pozostale podswietlenie (pokretla nawiewu) swieca.
Czy ktos wymienial to podsiwtlenie? Zapewne trzeba zdjac srodkowa czesc konsoli...ale JAK!???? Czy ktos to robil? Pewnei sa jakies zatrzaski,itp....? Od czego zacząć?

Najpierw sprawdz bezpieczniki czy są OK.

pozdr

mysle ze bezpieczniki sa OK, CALA reszta elektryki w samochodzie funkcjonuje bez problemow a nie sadze aby byl bezpiecznik tylko od podswietlenia tych przyciskow,prawda? ale sprawdze dzis
A rozbierales moze te konsole? jak sie w razie co do tego zabrac?

pozdr

wymiana bez problemu, tyle ze trzeba wyjąc konsolę (zdjąć pokrętła, odkręcić śruby pod nimi, wyszarpnąć całą konsolę pociągając za część która pozostaje po wyjęciu popielniczki). Przyciski A/C, ogrzewania szyb mają w środku małą żaróweczkę 12V coś takiego http://www.betatronic.home.pl/cgibin/shop?info=ZA12W&sid=496c8690, wykręca się śrubokrętem i wymienia. Pozostałe to bezcokołowe jak rozbierzesz to zobaczysz. Te z przyciskow kupisz w elektronicznym, a te pozostale spokojnie na stacjach paliw.

Ok,dzieki za rade. W sobote bede mial pewnie troche czasu to sie za to zabiore.
Dzieki

Jeszcze raz dzieki za porade. Zaroweczki sa juz wymienione i wsio dziala!
Bartosz

mam podobny problem z cariną e 97r. pokrętło regulacji nawiewu nie świeci oraz regulacji wewnątrz/zewnątrz czy aby wymienić żarowki musze zdjąć dolną konsole, a może ktoś to już robił i poradzi jak najlepiej to zrobić i jakie tam są żaroweczki.pozdro.