| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-09-24 22:57:28 Dzisiaj o malo nie odwalilem niezlej popeliny zostawiajac w samiutenkim centrum Lodzi na skrzyzowaniu w szczycie wydechu. Puscily jak na komende wszystkie wieszczaczki ostatniego tlumiak i gdyby wydech nie zawisl na tylnej osi, byloby ciekawie ale ja nie o tym. Zakupilem nowe wieszczaczki za potworna kwote 10 zl, zalozylem i są. Wisi. Ale jak ten wydech wyglada!! toz to dramat! Prochno, nie wiem, czy zime przezyje. Caly juz sie luszczy, wewnatrz juz wiem co jest, bo slychac. Jeszcze nie ma dramat strasznego, bo dziur jako takich nie widac, a i halas jeszcze akceptowalny. Ale sie wscieklem, bo wydech nie ma nawet roku. Co za SYF. Niby tani, ale to juz przsada... Niby gaz swoje robi, ale do cholery zalozony byl wiosna, nie bylo juz wtedy soli, a sam gaz takiego spustoszenia by nie zrobil. O ile rury jeszcze elegancki, o tyle puszki rozlaza sie platami. Nic, bede jezdzil do oporu, jak sie posypie dopiero zmienie. Idzie zima, wiec ne warto inwestowac w cos, co i tak na wiosne kupie. Najwyzej tasma poratuje na pare tygodni. Zobaczymy. Ale powiedzcie mi, czy sa dostepne do 2107 /1500 jakies solidne wydechy? Moze aluminium? albo ocynk - (wewnetrznie tez)??? Cena nieistotna, jesli do powiedzmy 200 zl... Bo takiego gowna ja mam teraz to juz nie kupie. Wydech nie musi byc sprtowy, nie musi brzmiec, bo tunerem nie jestem, ma byc TRWALY. Wie ktos cos w tym temacie???? PS. Dzis przez ciekawosc wlazlem pod gablote tescia. Na wydechu nie odkrylem praktycznie ZADNYCH sladow rdzy, jedynie "patyna" spowodowana wiekiem. Odkrylem za to wytloczona na srodkowym tlumiku date produkcji - 1991!!! Niby mogl lezec w magazynie iles tam lat, ale tesciu zapewnie, ze wydechu nigd nie dotykal. Jakby nie patzrec, nawet jesli poprzedni wlasciciel zmienial, to i tak tesciu jezdzi juz 6 lat i nic. tyle, ze dieslem. Ale nie sadze, zeby gaz AZ tak niszczyl. Wiadomo, ze swoje robi, ale nie posadzam go o az tak destrukcyjne sklonnosci. Wypowiedzcie sie prosze, jak Wy to widzicie. |
bernard_krk SYMPATYCZNY GOŚĆ Volvo 360 Kraków | 2003-09-24 23:03:35 Moj wydech odzwierciedla reszte autka (niestety) - skorodowany. Wiec mam nadzieje, ze sie nie urwie - reszta autka takze |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2003-09-24 23:14:54 a ja mam w swoim gdzies nieszczelnosc bo spalinami czasami w kabinie smierdzi |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-03-19 09:28:00 Ja mam teraz bardzo sportowe brzmienie. Taki konkretny basowy klang Wczoraj na trasie wywalilo mi chyba z pol srodkowej puchy bo przerdzewiala doszczetnie. Jade wymieniac komplet. 103 zl kosztuje kompletny wydech. Of kors najtanszy. Ten wytrzymal 17 miesiecy. Mi tam pasuje, raz na poltora roku moge kupic 3 tlumiki i dwururke za 103 zl. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-03-19 10:00:12 mi tez znajomi mówią,ze słychac z 300 metrów jak nadjeżdzam,chyba znów co do wymiany będzie pzdr |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-19 13:05:24 Ja mam dwa tłumiki w 1700... Po założeniu przelotowego ultera na końcu rzeczywiście poczułem , że silnik odetkało-szczególnie na niższych obrotach. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-19 13:19:07
mnie ten 1,3 b. szybko polecial, i wydaje mi sie, ze 1,5 jest duzo cichszy... a koncowe w moim przypadku byly jednakie. chociaz cholera wie co w srdku... ale na oko roznica jest jedynie na jedne puszce mniej.... [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2004-03-19 15:38:14 ] |
vulcanor SYMPATYCZNY GOŚĆ BYŁA SOBIE ŁADA 2107 ... KATOWICE | 2004-03-19 16:06:10 Bardzo bym prosiłbym kolegów o odpowiadanie na moje pytania które są niżej napisane |
maniek6210 SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW E34 520i bialystok | 2004-03-19 19:10:28 Witam
Mam wycięte 2tłumiki ze środka i wstawioną rure aluminiowaną. Korzyści są napewno tylko na początek jakiś taki wydatek,40zł za rurkę 50zł za robocizne ale mam wydeh wyzej i nie zaczepiam na krawężnikach.Końcowy mam taki jak 2 lata temu ją kupiłem nowy niebył ale jeszcze cały.Co do rużnic to troche na niskih obrotach się lepiej wkręca a pracuje jak wykastrowany WRC,czyli harczy ale wysokotonowo. |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-20 00:39:43 Ja wprawdzie nie od klasyka, ale od Samary wydech mam naprawdopodobniej fabryczny, tylko puszka byla wymieniana - obecnie Lada jezdzi na gazie juz od trzech lat, niestety raz juz sie urwal przy wyjsciu od kolektora |
vulcanor SYMPATYCZNY GOŚĆ BYŁA SOBIE ŁADA 2107 ... KATOWICE | 2004-03-20 17:44:00 I o to maniek mi chodziło dzieki za info |