| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-04-11 19:16:49 moge pocieszyć kolegów posiadaczy 2.0 16v ecotec z pękniętym kolektorem wydechowym. dzisiaj miałem w ręku kolektor z leganzy iod strony głowicy nic nie trzeba przerabiać jedynie fartuch łączący z dwururką trzeba poddać modyfikacji a mianowicie trzeba wypalić orginalną szpilke (JEDNĄ) I przewiercić dziure posługują csie przy tym uszczelką . od strony głowicy musi pasować bo głowica korbowody i tłoki są zamienne od leganzy i omy co najważniejsze nowy kolektor który nie pęka koswztuje jak dla mniekoło 400 pln a nie 900 myśle że przed zlotem postaram sie mój plan wprowadzić w życie. co wy na to ????? może ktoś z was pomógł by jakoś swoją radą i doświadczeniem?? pozdro fomin. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-04-12 20:05:31 olo coś jednak nie gra bo wracają c do czuknika miałem mój stary i nowy od niby leganzy na którym były numery katalogowe zarówno omy jak i daewoo oczywiście czujniuk był siemens.tak więc już z tego nic nie rozumiem. pozdro ...ps drążmy ten temat to sie czegoś zawsze dowiemy . fomin |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-04-15 21:52:13 niestety.... przepraszm ale oma b 16v miała na początku montowane dwa rodzaje kolektorów... te które pękaja to większość od 95 roku w góre( info z aso) niestety aby założyć kolektor z leganzy trzeba też zmienić dwururke . chyba narazie dam spokój......... koszty....... ps sory za zamieszanie ale tak czase bywa |
mar141078 DEADSOUL Omega Olsztyn | 2007-06-29 15:13:19 Witam !
Problem jak w temacie tylko motor inny- 2.2 benzyna. Pekniecie niewielkie ale slyszalne. W serwisie powiedziali, że do tego modelu sprzedają kolektory tylko w zestawie z katalizatorem...za bagatela 3500zł. Zamiennika nie znalazlem. Co radzicie- spawać??? Mar |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2007-06-29 15:39:14 Spawać!! Za 3500 to juz niezłej klasy kompletny wydech mozna zrobić ![]() |
Mariosomegos LOB MEMBER ![]() Omega-Monaro, Omega ... Parczew | 2007-06-29 15:55:31
kupić u mnie za 200 zł |
morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2007-07-02 09:05:26 u mnie Zbyniowo-rurowy kolektor smiga az miło juz ponad rok bez pierdnięcia polecam |