| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Arturro_S LOB SYMPATYK Omega B V6 SPORT Wrocław | 2007-06-25 21:41:23 Witam
Gorąca niedzielna noc, godzina 0.40 okno otwarte czas przysnąć. Za oknem zerowy ruch na drodze chodź to ścisłe centrum Wrocka. Oma zaparkowana na poboczu przy ulicy. Nagle słyszę rajdowca, wysokie obroty, pisk opon i dzwon. Mój znajomy alarm i już wiem że dzisiaj nie pośpię. Szpak za okno - kur...a spier....ją Spodnie na tyłek cyfrówka w rękę i za chwile jestem na dole. Kamień z serca stoją parę metrów dalej. Audi, kierowca dwóch pasażerów. Mętne tłumaczenia że źle skręcił i robił nawrotkę. Po obrocie w ślizgu o 270 stopni dupa uciekła mu na pobocze, i kasuje moją omę. Widok straszny. Drzwi kierowcy szyba i próg, lusterko błotnik. Siła uderzenia przesuwa bokiem ome na chodnik, w wyniku nasunięcia na krawężnik opona została zerwana z felgi.Fela zniszczona. Pierwsze pytanie który jechał, jest grzeczny, przeprasza, sąsiedzi w oknach - nie ma co lać. Próbuje się ugadać - nic z tego. tel bezpośredni na Hubską, są za cztery minuty(brawo). Do rana nie spałem. Polisę ma w PZU SA, w środę jadę na likwidacje. Myślę zrobić niezależną wycenę i kosztorys w ASO. Dziś spłodziłem zgłoszenie szkody i wysłałem mailem, ale jestem jeszcze wkurw....ny.
A była taka piękna, zero rudej, Przy zawracaniu piszczą opony, jak jadę prosto to kierownica lekko w prawo. Sprężarka od klimy nie rusza,pewnie rozszczelnł się układ, świeci się kontrolka od poduch, i wszędzie szkło. Na dziś wystarczy, o dalszych przeżyciach niebawem.
![]() |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-06-25 21:47:38 ja bym zabil na miejscu sk...ela :[ Popisuwy trzaskal przy znajomych, a potem sie glupio debil tlumaczyl. Jak sie jezdzic nie umie, to sie nie wsiada za kierownice :/
Lacze sie z Toba w bolu!!! |
profil-usunięty | 2007-06-25 21:58:15 Jak będziesz potrzebował namiary na dobrego blacharza/lakiernika daj znać. |
Arturro_S LOB SYMPATYK Omega B V6 SPORT Wrocław | 2007-06-27 23:24:08 Witam
Dzisiaj byłem na oględzinach w Centrum Likwidacji szkód PZU SA na Karkonoskiej. W poniedziałek wysłałem do nich zgłoszenie szkody mailem, więc znali już sprawę i poszło sprawnie. Niestety oględziny pobieżne, czyli to co widać z wierzchu, takie sprawy jak sprawdzenie układu kierowniczego, zawieszenia, progu wewnętrznego, układu SRS AIRBAG, felg aluminiowych, muszę zlecić na warsztacie specjalistycznym, na razie na mój koszt. Dostałem listę warsztatów Sieci Naprawczej z którą współpracują, i jest tam też ASO z Karkonoskiej. Ustawiony jestem tam na dodatkowe sprawdzenie na sobotę. Nie wiem co z klimą, po dzwonie przestała działać, podejrzewam rozszczelnienie. We wstępnym kosztorysie piszą że jest to bez związku ze szkodą bo "brak widocznych uszkodzeń mechanicznych". Trochę mnie to irytuje, bo mam potwierdzony przegląd w kwietniu i do chwili szkody było ok. Przydało by się trochę wolnego na załatwianie spraw, a tu roboty po uszy. Pozdrawiam |
Arturro_S LOB SYMPATYK Omega B V6 SPORT Wrocław | 2007-07-02 23:34:33 Witam
W sobotę zrobiłem sprawdzenie geometrii i nie jest tak źle jak myślałem. W wyniku bocznego uderzenia przesunięciu uległa belka podsilnikowa powodując zmianę kątów pochylenia koła jak i położenia zerowego układu kierowniczego. Uszkodzona została końcówka drążka prawa, a przydało by się też wymienić tuleje wahaczy i amory - eksploatacja. Pewnie skończy się na powtórnych pomiarach i regulacji. Felgi okazały się proste. Jest natomiast dylemat z układem AIR-BAG Podłączony komputer w ASO wykazał za wysoką rezystancje obwodów poduszek powietrznych kierowcy i pasażera oraz nieprawidłowe działanie obiegu czujnika bocznej poduszki powietrznej kierowcy. Fachowcy nie umieli zdiagnozować co jest faktycznie do wymiany. Mówią że u nich naprawa polega na wymianie poszczególnych elementów na nowe, metodą prób i błędów. Koszty od 300 do 3000. Ale jest pewien kruczek. Jak PZU zakwestionuje to ja będę bulił ze swoich a później dochodził od PZU. Koszt badania które mi nic nie mówi to prawie 150. Dobrze że pokrywa polisa sprawcy. Trzeba popędzić biurokracje bo zbliżają się wakacje
a bez omy jak bez ręki. Ciekawe czy nie będą mnie chcieli wpuścić w szkodę całkowitą. |