Klocki hamulcowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam mały problem z klockami przy Samarze a mianowicie z prawej strony nie odbijają mi klocki tylko cały czas trzymają podczas hamowania jest wszystko ladnie pięknie hamuje na dotyk ale jak ostatnio zmieniałem felgi to zauważyłem ze te klocki cały czas trzymają nie trzymają mocno bo kołem mozna obrócić przy niezbyt dużej siły tylko tyle ze klocki trą o tarcze. Nie wiem co mam zrobic bo nie bardzo sie na tym znam i byłbym wdzięczny za jakies informacje. Pozdro.

Jesteś pewien że to klocki a nie łożysko jest za mocno przykręcone? Jeżeli to klocki będziesz zmuszony do rozebrania hamulca i nasmarowania tych prowadnic być może że się zacinają i nie odbijają do końca, smaruj najlepiej miedzianką będziesz miał spokój na parę lat. Czynność nie jest trudna.

[ wiadomość edytowana przez: MYSHA dnia 2009-03-23 09:16:17 ]

Tak to napewno są klocki, dzieki za info, zaraz jak tylko wrócę z pracy to zabiore sie za te prowadnice, jesli to pomorze to stawiam Ci flache

Dzięki stary wielkie! Pomogło i teraz Ladzianka pomyka jak strzala super przyspiesza i wogole jeszcze raz wielkie dzieki i 0,7 chłodzi sie juz dla Ciebie! Jak tylko bedziesz w okolicach Rawy to dzwon i wpadaj o kazdej porze dnia i nocy jeszcze raz wielkie dzieki i pozdro dla Ciebie!

Hehe spoko Cieszy mnie ze komuś mogłem pomóc a tym bardziej ze ktoś jest aż tak wdzięczny Pozdrawiam