| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2006-11-15 16:34:21 Witaj
U mnie w sonacie tez 2.0 przy temp ok 0stC wskazowka rusza po ok 3 min. Po 6 min jest juz w polowie czyli normalna temp silnika. Jak auto stoi w miejscu to silnik dluzej sie bedzie nagrzewal normalna rzecz
Co do termostatow to zamienniki bywaja rozne na ogol dzialaja sprawnie tylko przez pol roku a pozniej kicha. Polecal bym orginala. Pozdr. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-11-15 20:25:50 no bez jaj a co to jest 2 km? to jest nic ... u mnie dokłądnie tyle samo potrzeba by sie w połowie skali pojawiłą wskazówka i to jest normalne zapewniam.....
co do przejscia na lpg ja mam wysoko ustawione jakieś 38 stopni na czujniku na parowniku...a na wskaźniku temp samochodu jest to prawie jakaś 1/4 ....i teraz przy +2-4 stopniach oznacza właśnie 2-3 km rano. I nie ma sensu obnizac temp przełaczenia na lpg bo to bardzo niezdrowe a oszczednosci żadne a kłopoty moga być |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2006-11-15 22:55:47 dokładnie, 2-3 km to standard żeby się samochód rozgrzał od chwili startu.
BTW nie mam żadnych negatywnych doświadczeń z termostatem w tzw. zamienniku. |
PGR HF MEMBER Lantra warszawa | 2006-11-16 09:09:38 Witam,
Skoro tak mówicie nie ruszam, po co psuć to co działa. Dzięki za pomoc. pzdr pgr |