Problem z centralnym zamkiem?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj pojechalem na myjke automatyczna i wyjechaniu auto mi sie nie zamykalo, przy kluczyku mam pilot od centralnego i imobizajzera. gdy zamknac auto migaja swiatelka ale auto sie nie zamykac co sie stalo czy moglo sie cos zalac???

A centralny w ogóle działa? Tzn. jeśli zamkniesz ręcznie to otwiera? Może po prostu bezpiecznik?

1. Jaki masz pilot-immo (orginał?)
2. Czy zamyka-otwiera Ci z kluczyka?
3. Czy działa blokada klamkami wewn?
Opisz trochę więcej, bo przyczyn może być wiele...

sprawdz czy nie zalało Ci gdzies skrzynki bezpieczników

gdy wkladam kluczyk w zamek i przekrecam to mi zamyka, w srodku gdy zamykam klamki to tez zamyka. pilot i immo mam orginalny. porostu niezamyka mi samochodu z pilota tylko swiatla swieca ale niema tego dzwieku cop zamyka auto. niewiem co jest grane a gdzie szukac bezpiecznika od cetralnego

Cytat:
2007-07-04 06:39:48, malutki23 pisze:
gdy wkladam kluczyk w zamek i przekrecam to mi zamyka, w srodku gdy zamykam klamki to tez zamyka. pilot i immo mam orginalny. porostu niezamyka mi samochodu z pilota tylko swiatla swieca ale niema tego dzwieku cop zamyka auto. niewiem co jest grane a gdzie szukac bezpiecznika od cetralnego

1. Bateria w pilocie - ok?
2. A otwiera Ci auto z pilota?

bateria ok ale auto z pilota nie otwiera tylko migaja kierunkowskazy

Bezpiecznik jest w skrzynce. A opis bezpieczników masz na klapce.

centralka zo zamka powinna być za plastikiem przy lewej nodze od kierowcy zdejmij ja i zobacz czy cos se tam nieobluzowało bo wygląda na to ze nie idzie ci sygnał na siłowniki

no wszytko wyglada dobrze nic mi sie tam nieobluzowalo, a moze padly bezpieczniki dodatkowe kolo akumulatora?

Cytat:
2007-07-05 19:43:11, malutki23 pisze:
no wszytko wyglada dobrze nic mi sie tam nieobluzowalo, a moze padly bezpieczniki dodatkowe kolo akumulatora?

koło aku są to bezp główne i na jednym bezp jest sporo urządzeń, więc coś jeszcze powiinno wtedy nie działać. Ale sprawdzić nie zaszkodzi. Najprościej jest sprawdzić czy centralka podaje sygnał na siłowniki... (albo na wtyczne, albo na samym siłowniku). Na wszelki wypadek bym odpiął lampy pod które podpięty jest central...