Drażek zmiany biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znalałem co tak wpada w reonans i drga przy odpwiednich obrotach , okazuje sę ze to drążek zniany biegów , szukałem w postach i njie znalazłem , czy ktos już robił coś przy drązku lub co ewentualnie zrobić aby nie drgało bo jest to denerwujące zwłaszcza przy przyspieszaniu ginie jak obroty sie ustabilizują i jedzie się na 4 lub 5

obetnij nie bedzie problemu

bylo bylo juz na tym forum..to nie tyle sam drazekile jakies tam tulejki plastikowe sie wyrobily pod drazkiem..drga tak miedzy 3000 a 4000 najbardziej na trojce nie?? poszukam na forum tego topicu bo widze ze panowie sobie nie radza hehe

Nie tyle pod drazkiem co przy skrzyni biegow czyli raczej w komorze silnika. Ja nadal nie moge sie zebrac, zeby to wymienic chociaz caly mechanizm kupilem juz z rok temu... hehe
W sklepie na Próchnika 19 mozesz spytac o same tulejki do tego mechanizmu.
630 98 10

Znow powolaj sie na moje Espero, beda pewnie pamietac silniczek krokowy i ramiona wycieraczek sprzed kilku dni Mysle ze jakies 10% taniej bedzie.

Znam ten problem, a jego rozwiązanie czeka spokojnie na swoją kolej. Ale proszę o oświecenie mnie w tym temacie, bo chciałem sie tylko upewnić. Czy odpowiedzalne za te drgania są te dwie plastikowe tulejki, któe są widoczne po zdjęciu maskującej mechanizm obudowy? U mnie są one białe. Czy to te?

Dziękuję
Paweł

Cytat:
2003-06-24 20:08:00, Kufel pisze:
Znam ten problem, a jego rozwiązanie czeka spokojnie na swoją kolej. Ale proszę o oświecenie mnie w tym temacie, bo chciałem sie tylko upewnić. Czy odpowiedzalne za te drgania są te dwie plastikowe tulejki, któe są widoczne po zdjęciu maskującej mechanizm obudowy? U mnie są one białe. Czy to te?

Dziękuję
Paweł

Najprawdopodobniej to właśnie one. Koszt jest śmieszny, poniżej 20 zł.

mnie lewar tłucze się jak oszalały ale dopiero na piątce przy większych prędkościach i na małych nawet nie wybojach-muldkachch . Fakt jest taki że wkurza to do bólu a ponieważ sam nic przy autku nie zrobię to poprostu trzymam go łapką, hm.. jak zacznie telepać się coś pod machą to wytnę dziurkę w podłodze i też przytrzymam łapką
pozdrawiam wicio

ale te tuljki to w którym miejscu sie znajdują m bo u mnie jak zaczyna drżeć drżeć wytarczy lekko przesunąc drążek ( w lewo lub prawo) i sie uspakaja