Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin | 2007-06-29 23:54:28 Zamiast zdejmować głowicę mogłeś zmierzyć kompresję. |
![]() elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2007-07-07 08:43:14 to zmieniaj olej co 10 tyś ![]() ![]() |
![]() adamusxl BMW 520 e34 Rudka (Chełm) | 2007-07-07 22:09:02 Ja miałem podobnie tj. rozwaliło węża i płyn z chłodnicy mi uciekł co doprowadziło do przegrzania silnika. Myślałem że tylko mi uszczelkę wydmuchało spod głowicy ale przy wymianie jej okazało się że blok jest delikatnie popękany (przy samych śrubach porobiły się takie "pajęczynki"). Mechanik poskładał mi silnik (na hermetyk) licząc, że to tylko drobne pęknięcia i powinno być OK. Ale niestety jak później się okazało ciągle mi wywalało wodę z chłodnicy mimo odpowietrzania kilkunastokrotnego. Mechanik stwierdził, że jednak jest to wina popękanego bloku i nic mi nie pozostało jak wymiana silnika.
Nie chcę Cię tym straszyć ale może i Twój silnik został przegrzany a tym samym powstało małe pęknięcie?? Pozdro. |