Wymiary wycieraczek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam sprawa niby banalna ale niech ktoś napisze wymiary nominalne wycieraczek do essiego mk6 oczywiście przód i tył
dzięki z góry
pozdrowionka

a było ;] wyszukiwarka, najlepszy wybór to 50-53

już znalazłem dzięki

przód 500mm/20" 2x

tył 380mm/15"

20" 50cm
Polecam MotorCrafta i Valeo. Slawas1 ma w dobrej cenie.

Cytat:
2007-07-06 10:51:13, surec pisze:
Polecam MotorCrafta i Valeo. Slawas1 ma w dobrej cenie.

Witam
Ja kupiłem i używałem wycieraczki ALCA. Jestem zadowolony = ładnie wycierają + ciche + tanie
Można kupic na sztuki w wersji ze spojlerem i bez spojlera.

kliknij - allegro wycieraczki

Kiedyś kupiłem Boscha i totalna porażka - skrzypiały i skakały po szybie.
pozdrawiam
Arturek

Także nie polecam Boscha.....kiedyś wybuliłem 50 zł za nie i to z spojlerem i bardzo hałasował.....wstyd było je włączać
Co do długości to w mk VI chyba optymalna jest 510 mm. Ja kupuję zawsze coś w tych rozmiarach ale na tył zawsze daję również taką samą - przeważnie jest to jedna lepsza z przodu ok. 510 mm i ściera normalnie ......skąd ta informacja, że z tyłu ma być 380 mm ?

[ wiadomość edytowana przez: Andrew dnia 2007-07-06 13:16:12 ]

znalazłem w sklepie
wycieraczki
pozdro

Cytat:
2007-07-06 11:24:40, Andrew pisze:
Co do długości to w mk VI chyba optymalna jest 510 mm

Wg Ford'a optymalna długość w Escorcie 90-2000 to 500mm

To jeszcze zależy wg jakiego Forda i wg jakich materiałów źródłowych.......

Cytat:
2007-07-06 13:58:43, Andrew pisze:
To jeszcze zależy wg jakiego Forda i wg jakich materiałów źródłowych.......

Wg katalogu Motorcraft, bo eCat nie podaje (z reguły) wymiarów części. eCat (wcześniej Microcat) bazuje na kodach Finis.

Andrew co do rozmiaru to się mylisz ja mam MK7 i na przód max 48cm bo inaczej wyjdą poza obrys szkła na tył zakładam to samo co na przód

Cytat:
2007-07-06 17:19:55, Xlar1 pisze:
Andrew co do rozmiaru to się mylisz ja mam MK7 i na przód max 48cm bo inaczej wyjdą poza obrys szkła na tył zakładam to samo co na przód

Być może ramiona wycieraczek masz sztukowane od czegoś innego... Albo szyba czołowa Ci się skurczyła od wody...

Szczechu odkąd pamiętam mój tata montował takie wycieraczki a ja to odziedziczyłem po nim. Jak wycieraczki są w pionie na maxa odchylone to już raczej niewiele im brakuje do brzegu szyby. Ale może mnie w takim razie oświecisz a nie będziesz pisał o jakiś kodach i katalogach.

Swoją drogą coś mi wycieraczki strasznie piszczą jak je się włączy (mechanizm wycieraczek znaczy). Ale nie za bardzo mam pomysł coto może być. Tylko że to wkurza a ostatnio sporo pada. Aha i jak już się porządnie zmoczą to pisk cichnie.

Cześć, ja w MK5 mam 50 cm przód i tył