Laptok do 3 koła dla małego pokemona (Siostra)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Temat taki.

Siostra lat 16

Dostała się do liceum... I jest wizja... Komputer dla niej

Komp praktycznie zawsze będzie w domu używany.

Coś sensownego się za tę kasę kupi ?

Dzięki za opinie.

poszukaj acera... marka ch...wa ale bedzie duo i 1gb ramu.

Cytat:
2007-07-07 12:41:52, Cwikus pisze:
poszukaj acera... marka ch...wa ale bedzie duo i 1gb ramu.

popieram, dobry sprzęt ze świetnym wskaźnikiem cena/jakość.

tylko po formacie jak kupisz z vistą i wrzucisz xpka czy cokolwiek trzeba instalowac miliard sterownikow - do sciagniecia ze strony acera, ale jednak moj benq polowe sterownikow pobiera z windowsa a acery potrzebuja doslownie do wszystkiego osobne - do usb, do duo, do audio, do grafy, do sieci, do wifi, do modemu, do touchpada, do klawiszy funkcyjnych, do pcimci, do cdromu, do klawiszy komputera on/off, do wyjsc audio out itp...

... mozna ocipieć.

a ja bym szukal think pada..za ta kase widzialem na allegro T42..specyfikacja jest juz nieco przestarzala..ale ten laptop to klasa sama dla siebie

a ja bym polecił coś z następujących:
hp
toshiba
porownywalne parametry, cena nie przekracza 3000...
o wyborze moga zdecydowac wzgledy estetyczne
pozdrawiam

Cytat:
2007-07-07 15:20:57, iampinki pisze:
a ja bym polecił coś z następujących: hp toshiba porownywalne parametry, cena nie przekracza 3000... o wyborze moga zdecydowac wzgledy estetyczne pozdrawiam

co do toshiby to bym odradzal...pracuje na nim i szczerze nie jestem zadowolony...po 3 tygodniach padl mi twardy i wyladowal na gwarancji nie mowiac o stracie wszystkich danych HP hmm no coz mi sie ta firma kojarzy tylko z drukarkami wiec nie mam zdania...

HP zdecydowanie polecam !

Gwoli ścisłości to 70% laptoków oblepionych markowymi znaczkami pochodzi z jednej fabryki... oczywiście w Chinach.
Zolti - GDZIE ZDJĘCIE SIOSTRY

Cytat:
2007-07-07 20:49:53, piotr_ek pisze:
Gwoli ścisłości to 70% laptoków oblepionych markowymi znaczkami pochodzi z jednej fabryki... oczywiście w Chinach. Zolti - GDZIE ZDJĘCIE SIOSTRY

Hehe - święta prawda!
Mąż koleżanki ma ASO toshiby i jak kupowałem swojego laptoka udałem się do Niego po poradę...
W "niższych" modelach brać, co daje lepsze parametry za podobną cenę. Pomimo ew. korzyści zaproponował acera, który hula już 1.5 roku bez zająknięcia...
Pozdr P.

acer kozak

nie kupuj toshiby, mam ją i po 10 miechach pękła obudowa przy nawiasach! Szczerze polecam lapki HP - to jest najlepszy stosunek ceny do jakości, a nie acer z plastikiem od ruskich jak ci upadnie do możesz iść do kuchni po miotłę z szufelką , acha i jeszcze jedna rada, staraj się nie kupować lapka z matrycą glass (chodzi o te co tak ładnie wyglądają bo się błyszczą) to tragedia jest, fakt że ma lepsze kolory, ale w dzień pracować się na tym gównie nie da, możesz używać tego jako lusterko.

a ja dla odmiany polecam toshibę, sam na takim pracuję i działa bez zająknięcia. Nie wiem co wy robicie ze swoimi toshibami, może szkopuł tkwi w miejscu zakupu. Ja swojego kupiłem w stanach, co prawda model nie dostępny w europie ale podejrzewam że to jeden pies jest.

Acer - Podobno (jeszcze nie testowałem) póki chodzą są OK. Ale jak się cokolwiek stanie to jazda po bandzie z serwisem zapewniona. Matce taki kupiłem kiedyś i pókio co jeździ. Ale używany raczej jako stacjonarny.
HP. Mam taki budżetowy model i pomomo trudnego żywota (włączony średnio 10 h/ dziennie, 2 x dziennie przepinany, wożony w bagażniku parę razy spadł na ziemię) chodzi. Ale: b. delikatna matryca (padła jak próbowałem wyczyścić), Ostatnioo padła karta sieciowa (zintegrowana na płycie OIDW) w czasie burzy i muusze teraz użyuwac zewnętrznej na pciamci. Naprawa nieopłacalna.
Generalnie moge go ocenić jako solidnego w miarę taniego woła roboczego bez wodotrysków. Aha. Brakuje obsługi głośniości z klawiatury.

Cytat:
2007-07-08 11:50:35, Navi pisze:
Acer - Podobno (jeszcze nie testowałem) póki chodzą są OK. Ale jak się cokolwiek stanie to jazda po bandzie z serwisem zapewniona. Matce taki kupiłem kiedyś i pókio co jeździ.

Acera mam rok włączony srednio 20h na dobe puki co działa jedyjy problem kułeczko od dvd romu sie rozpadło od jakichs tandetnych płyt za mała srednica otworu i byłem na %%% cos musiało niewytrzymac co do serwisu to jadza jest jak sie popsuje do roku czy dwóch (gwarancja) wtedy wysylają gdzies na słowenie czy słowację niewazne potem natomiast serwisujesz i macherów komputerowych
Jak mozesz to podaj mi specyfikacje moze coś ogarnę bo znajomy pracuje NTT a ostatnio owa firma zajmuje sie składaniem Laptopów z serwisem Door2Door

benq ma door2door i bdb serwis gwarancyjny.

ale za to sie placi "marka". nie za podzespoly sie placi a wlasnie za jakosc serwisu gwarancyjnego.

cos o tym wiem bo pracuje jako koordynator serwisu gwarancyjnego firmy o innym zarysie produkcyjnym...

Cytat:
2007-07-09 20:00:15, Cwikus pisze:
benq ma door2door i bdb serwis gwarancyjny. ale za to sie placi "marka". nie za podzespoly sie placi a wlasnie za jakosc serwisu gwarancyjnego. cos o tym wiem bo pracuje jako koordynator serwisu gwarancyjnego firmy o innym zarysie produkcyjnym...

Mi się zawsze wydawało, że płaci się za niezawodność a nie za jakość serwisu gwarancyjnego... Wg mnie towar na gwarancji porządnej marki i tak nigdy nie wyląduje w czasie przewidzianym gwarancją w serwisie bo jest zbyt dobry.

A wracając do tematu to chyba na innym świecie żyję bo Toshiba wg mnie to firma porządna i nigdy nei miałem z nią złych doświadczeń.
Obecnie używam Asusa i jestem bardzo zadowolony. Sprzęt ma półtora roku i nic się z nim nie dzieje. Zresztą wszystkie moje komputery jak do tej pory szybciej się zestarzały i stały technologicznym złomem niż zepsuły i każdy lądował w pełni sprawny na wysypisku odpadów.

Cytat:
2007-07-09 21:17:05, lothaar pisze:
Wg mnie towar na gwarancji porządnej marki i tak nigdy nie wyląduje w czasie przewidzianym gwarancją w serwisie bo jest zbyt dobry.

Szczególnie, że jak niżej napisałem z 70 czy 80% laptoków produkuje jedna firma i różnią się tylko obudową i nalepką na niej.

ja mam Max Data i bardzo sobie chwalę. Nie zawiodła mnię ani razu!!!!

Cytat:
2007-07-09 21:36:06, piotr_ek pisze:
Szczególnie, że jak niżej napisałem z 70 czy 80% laptoków produkuje jedna firma i różnią się tylko obudową i nalepką na niej.

To idąc tym tropem... kupmy wszyscy sobie chińskie podkoszulki... chińskie telewizory i chińskie samochody...
Dziwnym jednak zbiegiem okoliczności nikt tego nie chce kupować tylko każdy woli markowe produkty wybierając obudowy i nalepki znanych producentów a nie jakieś no name... Niby wszyscy wiedzą o tym co napisałeś tylko jakoś jak przychodzi co do czego to każdy przy zakupach dostaje amnezji...
Wg mojej opinii można coś składać w Chinach i może to być dobre i można coś robić nie w Chinach i zrobić shit... Nie ważne kto składa ważne z czego i jaka jest w tym myśl techniczna...