| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2003-06-23 20:43:56 O kurde współczucie Chio .Pozdrawiam |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2003-06-23 21:27:49 ojojoj a w Mirowie jeszcze wszystko tak dobrze wyglądało no ale trzeba przyznać że szybko sobie z tym wszystkim poradziłeś Powodzenia w rozmowie z szefem PS. A co z Twoim wyjazdem na węgry (patrz temat Zaproszenie na zlot LBK) |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-06-23 23:17:31 Mily teraz z tablicami jest tak pop... że nigdy nie wiadomo o co chodzi! |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-06-23 23:22:18 lacze sie w bolu Chio, mnie tez Ladna daje ostatnio po kieszeni - cos jakas epidemia czy co?!
tyle, ze ja bede usilowal uporac sie z naprawami przed urlopem i mam nadzieje, ze pani 07 mi go nie zepsuje. Jedziemy razem nad morze.... Pierwszy raz. Lare skoro corocznie przezywala gory zima, to teraz chyba tez wytrzymie. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-06-23 23:27:07 est lepiej jak było - chodzi mi tlyko o oznaczenia. Bo teraz wiem dokladnie skad pochodzi dany samochod, a nie tak jak kiedys musialem sie grubo zasanawiac. Tyklo szkoda, ze znowy wasiawiacy wszystko poknocili i wzieli sobie pierwsza literke "W", a nie "M", ale to z kolei kolidowało by z interesami ludzi z małopolski. Skoro wasiawa zabrała W to poznan wzial sobie P, ktore powinno przysługiwać pomorskeimu. I tak sie wszystko posypało przez wasiawiakow. Bez urazy koledzy - mowie tu o tych co siedza swoimi spasionymi dupskami na wysokich stołkach. Najbardziej mi sie to podoba na Śląsku, bo maja "S". Nie wiem z jakiej paki Kujawsko- Pomorckie na "C", a Łódźkie "E" - wszystko sie pokaszaniło, ale juz sie przyzwyczailem.
Wracajac do tematu to ciesze sie ze w koncu wiem skad jest dane auto, bo z rejestracji mozesz wyczytac wojewodztwo i gmine. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-06-24 00:24:24 Leszek nie gminę,tylko powiat Oczywiście Chio ja też współczuję tych kłopotów,ale cieszę się że wszystko już naprawiłes Miły,z tablicami rejestracyjnymi jest tak: na przykładzie Białegostoku.Auta zarejestrowane w miescie Białystok mają tablice zaczynające się literami BI i potem jest 5 cyfr np:BI 12345,gdy te się skończą kolejne numery to np: BI X1234. Gdy auto jest zarejestrowane gdzieś w powiecie Białystok,to numery są BIA X123.Gdy się kończą możliwości,to robią tak jak w przypadku Chio,tzn dokładają kolejną literę,a z której strony to już grom ich wie.Wtedy jest BIA XX12 lub BIA 12XX. Myślę że teraz wszystko jasne Pzdr grzesiek |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-06-24 01:37:56 Witam...
Leszek, nie płacz, jest dobrze... miałes do tej pory jakieś G..., np GKO, GAY..., GDN... etc.. a teraz masz - GA, GD itd... , nie mamy krzywdy... |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-06-24 12:57:26 Więc jeszcze raz tłumaczę:ja pisałem o miescie Białystok i powiecie Białystok,a nie o województwie Podlaskim. Inne miasta które kiedys były miastami wojewódzkimi,oczywiście mają swoje tablic:Suwałki BS 12345,Łomża BL 12345. Białystok ma tak jak napisałem.Miasto wojewózkie zawsze jest również powiatem,więc tablice ma zaczynające się od 3 liter,czyli np BIA X123. Tak samno ma Łomża,czyli BLM X123,i Suwałki, BSU X123. Tablice zaczynające się od dwóch liter mają tylko miasta które kiedyś były wojewódzkimi i te które sa nimi obecnie. Tablice zaczynające się od 3 liter mają wszystkie miejscowości powiatowe,oraz miejscowości które w danych powiatach leżą. Np BSI-jest to powiat Siemiatycze w województwie Podlaskim.Takie numery mają wszystkie auta zarejestrowane w tymże powiecie.Sąsiadujący powiat to Bielsk Podlaski. Jego numery się zaczynają BBI. Podsumowując:pierwsza litera to zawsze jest nazwa województwa.Kolejne dwie to nazwa powiatu.Jezeli sa tylko dwie litery to jak pisałem wyzej miasto wojewódzkie. Pzdr Grzesiek |