Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
awf6 szczecin | 2007-11-02 13:36:36 no wlasnie jest odznaczone |
awf6 szczecin | 2007-11-02 14:48:20 tez przycina na tym samym poziomie- a moze to przez lambde gdyz sie zacina i nie skacze jak powinna. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-11-03 14:29:20 masz rację . mało kto powie ,ze na benzynie sa podobne objawy.
znam to z własnego doświadczenia z klientami. jedyną odpowiedzią jest ,że im nie zależy na benzynie więc moze silnik na niej źle pracować. |
awf6 szczecin | 2007-11-05 14:52:25
nie che byc tym zlym bo mi nie pomozecie ale jabys przeczytal soojego posta i moja odpowiedz to nie musial bys pisac jakis bzdur ze bedziesz mnie ciagnac za jezyk. sada wymnieniona ale obrotami coiagle problem.zatrzymuja sie na ok 7 sek na gazie i paliwie przeczyscilem silnik krokowy ale nic to nie dalo. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-11-05 15:20:16
Nie wiem jak to jest w Renault, ale może reset ECU coś pomoże, może coś mu tam się poprzestawiało w tym elektronicznym "rozumku"?. Niestety niektórych usterek nie da się jednoznacznie zdiagnozować na odległość, chyba, że przypadkiem ktoś miał identyczny myk i trafi w temat. A co do ciągnięcia za język i rzekomych bzdur, to przejrzyj proszę archiwum, a na pewno się przekonasz, że w większości wątków zanim cokolwiek można wywnioskować to przez pół wątku się dopytujemy o to, o tamto, o szmamto, o szczegóły generalnie. Wiele razy pisałem, żeby pytający podawał jak najwięcej szczegółów, jak najwięcej danych, bo to ułatwia, a czasem po prostu umożliwia rozpoczęcie poszukiwań usterki. Natomiast jak czytam: "pomóżcie bo autko gaśnie na gazie, instalacja landi" i nic więcej. To ręce opadają i nic się już nie chce pisać. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-11-05 20:20:23 tak jak pisze DANEK podawajcie wszystkie dane samochodu, objawy na gazie , oraz czy takie objawy sa także na benzynie chociażby w mniejszym stopniu. bo to może być problem samochodowy.
|
awf6 szczecin | 2007-11-05 23:22:01 nie ma sprawy rozumiem was , przegladalem to forum troche i jest tak naciapciane to tu to tam to to to tamto zaden problem ale wracajac do temetu-
czy jak spisze sobie wszystkie dane a nastepnie zrobie przywroc ustawienia fabryczne czy nie rozwale czegos????i czy procz tych opcji w programie sa jeszcze jakies ukryte opcje do regulacji lub cos takiego??? odpielem kleme ale to nic nie pomoglo . |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-11-06 14:26:30 Wszystkie ustawienia obecne możesz sobie zapisać w pliku i w razie czego wczytać je ponownie.
Przywrócenie ustawień fabrycznych spowoduje, że soft powpisuje domyślne ustawienia softu i będziesz musiał wszystko ustawiać od nowa. Nie rób tego na pracującym silniku, bo możesz narozrabiać. Najpierw musisz powpisywać podstawowe parametry (jak np. ilość cewek, typ sondy, typ TPS-u itd. Nie sądzę jednak, by taki zabieg coś zmienił. |