Jaki p³yn ch³odniczy?

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Je¿d¿ê teraz na ECO2000. Podobno dobry p³yn. Ale mam trochê wyciek gdzie¶ z rurki i ubywa mi tego p³ynu regularnie. I muszê dolewaæ. Niestety cena tego p³ynu to 11 z³ z 1l lub oko³o 4 dychy za 4 litry. Drogo. Czy mogê do niego wlaæ jaki¶ inny tañszy? Bo jedni twierdz±, ¿e mo¿na, inni ¿e ECO jest niemieszlane z innymi? A je¶li tak, to jaki by¶cie polecili?

radzi³ bym ci naprawic wyciek z rurki! Ja tez to zbagatelizowa³em i w pewej chwili na trasie z milimetrowej dziurki zrobi³a sie dura taka ze pod cisnieniem pozby³em sie ca³ego p³ynu w pare min a jecha³em oko³o120 km/h nie musze ci chyba t³umaczyc co sie sta³o dalej...

A co do p³ynu to nie mam pojecia

Bez komentarza, chyba naprawa jest tansza niz ciagle uzupelnianie plynu w ukladzie chlodzenia lub holowanie jak stracisz caly gdzies na trasie z dala do domu.

A nie lepiej kupiæ orgina³ 3x koncentrat 15z³/l tj 45z³/3l i mieæ ¶wiêty spokój na 10 lat

Cytat:
2007-07-24 22:35:44, gardenia1 pisze:
A nie lepiej kupiæ orgina³ 3x koncentrat 15z³/l tj 45z³/3l i mieæ ¶wiêty spokój na 10 lat

oczyiscie zakladajac ze naprawisz wyciek

Walczê z tym wyciekiem ale on jaki¶ dziwny jest. Pojawia siê sporadycznie. Ciecze spod do¶æ cienkiej rurki wchodz±cej gdzie¶ od spodu termostatu. Tak, ¿e jak cieknie, to na skrzyni mi zostaje ¶lad. Ju¿ skróci³em t± rurkê, bo my¶la³em, ¿e siê rozwarstwia³ na króæcu. Docisn±³em opaskê i dalej raz cieknie, raz nie. Trzeba bêdzie chyba co¶ dobraæ i powalczyæ. Ale na razie nie mam na to czasu. Ubytek zreszt± nie jest jaki¶ olbrzymi. To nie wodospad.

A mo¿e spod samego termostatu Ci cieknie a nie z rurki...

sa specialne preparaty dolewasz i masz problem z glowy sprawdzone nie raz..