Koleżnaki i koledzy Pilne - wyrwana świeca zapłonowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, sorki ale przyznam się szczerze że nie szukałem czy coś było.

W sobotę w nocy podczas powrotu wyrwało mi świecę w A8, autko rozgrzebane w warsztacie na wlocie do Warszawy ( niestety oni tego nie naprawią ), czy ktoś może orientuje się gdzie w Warszawie lub okolicy można coś takiego naprawić - prawdopodobnie wymaga wstawienia jakiejś tulei i ponownego nagwintowania, tak mi powiedziano, ja się na tym nie znam

Może ktoś z Was naprawiał coś takiego ?

Zależy mi na Warszawie i okolicy, ale jak ktoś coś wie o innej możliwości to też poproszę o info.

Pozdrawiam
Sagittario

witam
chyba bez zdejmowania głowicy sie nie obejdzie. najprostrza metodą jest metoda recoil. czyli robimy wiekszy gwint.(specjalnym gwintownikiem o odpowiednim skoku) i wkrecamy sprezynke. metoda sprawdzona przeze mnie kilkukrotnie( chociaz nie w samochodach)
http://www.gewa.com.pl/page.php?d=lozyska36
jest jeszcze dostepny zestaw jonsweya chyba gwintownik + 3 spręzynki. cena ok 30zł

[ wiadomość edytowana przez: omkamv6 dnia 2009-10-19 12:21:41 ]

[ wiadomość edytowana przez: omkamv6 dnia 2009-10-19 12:24:09 ]

[ wiadomość edytowana przez: omkamv6 dnia 2009-10-19 12:25:48 ]

Hello,

Bez zdejmowania się nie obejdzie, bo już jest zdjęta tylko po prostu tam gdzie ją zdjęli ( mój znajomy ) nie podejmie się tego tulejowania.

Prawdopodobnie była źle wkręcona lub niedokręcona i ciśnienie ją w końcu wywaliło.

Dlatego szukam w miarę w okolicy jakiegoś warsztatu, bo muszę przetargać auto już rozgrzebane.

Cytat:
2009-10-19 13:25:25, Sagittario pisze:
bo muszę przetargać auto już rozgrzebane.

a nie lepiej sama głowice? kurcze metoda recoil jest dziecinnie prosta. skoro to mechanik to napewno powinien sobie z tym poradzic.

Cytat:
2009-10-19 13:49:09, omkamv6 pisze:
a nie lepiej sama głowice? kurcze metoda recoil jest dziecinnie prosta. skoro to mechanik to napewno powinien sobie z tym poradzic.

hehe, bardzo trafna uwaga !!! - nie pomyślałem o tym wstępnie znalazłem warsztat z polecenia forum Audi który mi to zrobi, ale rzeczywiście podrzucę mu chyba samą głowicę, a poskładam wraz z uszczelką tam gdzie stoi. Dzięki za sugestię, jak zwykle można liczyć na pomoc LOB

JAk wszystko ogarnę to dam znać, przy okazji dowiem się czy w innych markach też naprawia tego typu usterki, może kiedyś się komuś przyda, oby jak najrzadziej

Pozdr.
Sagittario

mialem kiedys taki sam problem w omce, kumpel polecil jakis (ponoc ceniony) zaklad na białołęce, zrzucilem u kumpla w garazu glowice, zawiozlem i od reki zrobili, w sobote w dodatku -
http://www.mq.pl/autoszlif-olszewski/

Dla warszawiaków i innych z okolic polecam Autoszlif-Olszewski

Witam.

Dzięki za odzew, sugestie i pomoc

Autko zrobione, w poniedziałek wieczorem było już do odbioru. Na szczęście udało się na miejscu bez ściągania głowicy ( myślałem że już była zdjęta ) metodą którą zasugerował kolega omkamv6.

Co prawda nie robili tego znajomi mechanicy u których zastał samochód, ale mają jakiegoś swojego znajomego magika który przyjechał i zrobił to na miejscu u nich.

Całość kosztów 300,-

z czego robocizna 100 zestaw naprawczy niecałą 100 i 116 zł cewka ( Intercars ) która jest mocowana na świecy, a która w momencie jej wystrzelenia uległa uszkodzeniu.

Tak więc śmigam już ponownie
Jeszcze raz dzięki.

Aha, warsztat w Warszawie "Audial" przy ul. Wiosennej 7 - gdyby komuś się przytrafiło ( czego nie życzę ) zawsze można podjechać i się zapytać. Poza tym robią jeszcze mechanikę ogólną, wulkanizacja no i podstawa ich działalności czyli elektronika, radia, alarmy, imobilajzery.

to teraz nareszcie maszyną mozemy podjechać na jakis ryneczek i na hot,doga.... , co ty na to?

Cytat:
2009-10-24 10:47:14, fomin pisze:
to teraz nareszcie maszyną mozemy podjechać na jakis ryneczek i na hot,doga.... , co ty na to?

Jak najbardziej jestem za dawno nie było granych żadnych hot-dogów, nie wiem tylko co na to nasz kierowca bo operator felgi od motocykla z pewnością będzie chętny