Lusterka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam male pytanko dotyczace Lusterek w ponym, przemalowywuje mojego kuca i bede musial rozebrac lusterka bocze i zastanaw2iam sie jak do tego sie zabrac zeby nie spier...... rozbieral moze juz to ktos z kolegow?? Jak ktos wie jak sie za to zabrac to bede wdzieczny za info.

Pozdrawiam CzEkCzEk

chłopie jak ci zycie miłe i masz zdrowie i chcesz miec to to zostaw! daje ci taka rade z dobrego serca!
nie wiem jakie masz lustra (elektryczne czy zwykłe) ale zeby je rozebrac to sie jakos da ,ale potem złozyc wszystko to o jezuuuuuuuuuuuuu! ja juz myslałem ze bede musiał uzywek szuakc , ale jakos złozyłem, tylko ze jedno nie ma teraz rególacji do góry a drugie jest narazie oki!!!
Najlepiej to oklej tylko samo szkło i maluj....

ja sam pytałem o to bo chciałem przełozyć wnetrzności i nikt nic nie odpisał a w warsztacie (byłe ASO Hyundaia) powiedzieli, że oni sami potrzebuja minimum godzine na jedno lusterko bo w ch... roboty z tym jest

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2006-05-01 22:11:22 ]

Witajcie

Ja się kiedyś zawziąłem. Jak szedłem rano do autka, okazało się , że jakiemuś palantowi przyszło do głowy, żeby mi urwać lusterko. Rozkręcić i zdjąć z drzwi to luz. Schody właśnie się zaczęły jak chciałem rozebrać. Jak spojrzycie sobie na lusterko tak jak je obserwujecie w czasie jazdy, to pod spodem są dziurki... Tam jest skręcana omega, która obraca się na takim "jabłku". Do tego ważne są też sprężyny.... Naprawdę, powiadam wam, da się to zrobić, ale jest to nie opłacalne. Najlepiej właśnie zabezpieczyć szkło i malować.

dziki chlopaki za info nie bede sie z tym babrac jednak oblepie i po sprawie, pozdrawiam CzEkCzEk

pozatym w starszych hyundaiach jest problem starych srub, tzn sa tak zniszczone, ze pozostaje jedynie ich rozwiercenie :/

To chyba u mnie tak jest srob z lusterek nie da sie odkrecic za tak zapieczone ze nawet nie umie ich odkrecic od drzwi bede musial sie meczyc z obklejaniem ale jakos dam rade, jak dobrze pojdzie w niedziele moj kucyk bedzie mial nowy kolor

A ja mam pytanko.

Były w poniakach montowane elektryczne lusterka? Albo w exelach może?

Czy ktoś z szanownych klubowiczów posiada taką wersję?

wiem ze stare ale moze sie komus przydac:
od spodu w lusterku jest taka dziurka tam krzyzaczka sredniego i odkrecamy srubke
-nastepnie wyciagamy wkald tylko delikatnie i najlepiej na cieplo (polac srodek ciepla wodom)
To tyle o wkladzie a cale to od srodka to na sile zaslepke potem 3 srobki i lesterko jest juz wolne

na calosc 15 minut wystarcza

odświerzam temat gdyz montowałem w swoim poniaczu elektrycznie podgrzewane lusterka - robota łatwa.lustra schodzą same po podgrzaniu suszarka do włosów. a potem rozebranie to też żadna filozofia - jaky były jakies pytania to sluże pomocą. pozdro