Koła scoupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do Was takie pytanie, czy w Waszych Scoupe tylne koła też chowają się tak głęboko w nadkola ? U mnie są bardzo głęboko i nie wiem czy tak fabryka wymyśliła, czy to mój model jakiś taki dziwny, w każdym razie bardzo brzydko to wygląda. Zastanawiam się czy dać tam jakieś dystanse żeby wypchnąć je bardziej, czy poczekać na jakieś ładne felgi, zobaczyć jak będzie wyglądać i dopiero myśleć co dalej. Póki co jeździ na 'chyba seryjnych' stalówkach, opona 185/60R14.

Z góry dzięki za info.

Dokładnie tak,wszystkie Scoupe maja schowaną tylnią oś Taka jest ich niestety uroda. Wiec jedyne wyjscie to albo sie przyzwyczaić albo wyposazyć swoją furkę w dystanse!! Ja założyłem i pod względem estetycznym miodzio

dystanse to za malo
niestety tu potrzeba 16 na 205
7 7.5 cala

[ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2007-06-25 00:20:14 ]

W pewnej mądrej książce napisali że tylna oś jest węższa od przedniej o 5 cm , ja zapodałem dystanse po 2,5 cm na stronę i jest lepiej ale szczerze mówiąc można by dać jeszcze szersze...

ale czy bezpieczniej???
2.5 cm to juz wystraczy
lepiej dac szersze kolka.

chcecie miec sporta to miejcie
duzych kolek nigdy za wiele
..

obstaje za 205 /16
naprawede samochod wyglada inaczej

Cytat:
ale czy bezpieczniej???
2.5 cm to juz wystraczy
lepiej dac szersze kolka.

Zgadzam się i przyznam że do takich właśnie kółek się przymierzam

koreańczyki sie faktycznie pomylili z doborem takiej szerokości osi tylnej . w ponym tez koło sie chowa - najlepiej własnie zapodać szerszy laczek. z tymi dystansami troszke bym uważał zeby nie przedobrzyć.

wiecie wyciagnac sobie cos to jedno ale zeby sie jeszce jakos jezdzilo to druga sprawa

te pomylki zaowocuja tym ze kilka lat hyundai bedzie produkowal wysoko technologocznie zaawansowane samochody
juz za 1 rok czy poltora bedzie tego przyklad... potrzebne sa tylko silniki mocne jak za dawnych lat w pojemnosci i jakies wnetrze na miare 21 wieku...
i tyler juz to widac po woli

Dzięki wielkie, już się bałem że to tylko mój jakiś taki niedodziałany :] Szczerze mówiąc też się przymierzam do jakichś kapci w opolicach 215/50R16 o ile takie tam upchnę Ale póki co najpierw trzeba spłacić samochód, a dopiero później myśleć nad kołem

A gdzie można dostać takie dystanse i jaki koszt? Inetersuje mnie jeszcze sprawa co ze szpilkami.

Pozdrawiam

Witam
Ja kupowałem dystanse w Krakowie i o ile się nie mylę kolega lord81 też tam kupował poprzez Allegro
Znalazłem link do aukcji tego gościa >>>Dystanse<<<
Co do ceny to płaciłem ok.250zł za dwa(na tylną oś). Co do szpilek to są wprasowane w dystans...

trochę więcej tutaj

Polecam,ja tez kupowałem u nich i jestem zadowolony. Różnica w wyglądzie warta jest tej ceny

Witam!
Tak, ja również kupiłem 25mm na strone.
Zadowolony jestem z efektu mimo ze musiałem wyciąć ranty nadkoli bo przy komplecie 4 pasażerów i przy 17'' kołach obcierało.
Polecam i Pozdrawiam Remik

Losy mojego samochodu się wahają i niewiem czy go nie sprzedać. Już powoli mam dość walki z dymiącym silnikiem.

Ale jeśli uznam, że zostaje u mnie no to koniecznie musze sobie takie sprawić