MotoNews.pl

Wymiana sprzegla i rozrzadu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
czeka mnie wymiana sprzegla i rozrzadu mechanik mi powiedzial ze sprzeglo jest tylko jedno za ok 900zl Luk a komplet rozrzadu kosztuje 360zl firmy dayco robocizna to 400zl za wymane sprzegla i 120 za rpzrzad , moj silnik to 1,8TD `99r RFS
dziwi mnie cena tego sprzegla

No tak, z tym sprzęgłem oczywiście że cię naciaga... , a co do rozrządu to raczej nie.
Sprzęgło stoi w granicach 300-480zł kompletne, a rozrząd 280-370zł.Ja dałem w zeszłum roku za LUK-a 280zł (komplet) tyle że do 1.6 16V na allegro.
Looknij na allegro.

w sklepie mi szukali roznych i powiedzieli ze do tego typu silnika bedzie tylko takie pasowalo chodzilo im o srednice sprzegla

sklep slawas1

masz tu adres do sklepu netowego klubowicza,,,

na stronie masz numer gg zagadaj i on wszystko doradzi..

ceny ma bardzo dobre i jak zamowisz rozrad i sprzeglo to i tak z przesylka wyjdzie Ci taniej niz w zwyklym sklepie...

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2007-07-13 20:41:14 ]

Cytat:
2007-07-13 19:42:58, jajacek121 pisze:
Witam czeka mnie wymiana sprzegla i rozrzadu mechanik mi powiedzial ze sprzeglo jest tylko jedno za ok 900zl Luk a komplet rozrzadu kosztuje 360zl firmy dayco robocizna to 400zl za wymane sprzegla i 120 za rpzrzad , moj silnik to 1,8TD `99r RFS dziwi mnie cena tego sprzegla

ja za sprzęgło Sasha dałem 800 zł za Luka chcieli 1100 zł więc dla mnie cena normalna. Widać TD ma inna średnice niż 1.6

pozdr.

owszem, do tego motoru sprzęgło jest drogie, ale można dużo taniej dostać
jak coś to odezwij się do mnie w godzinach pracy to mogę coś zaproponować