SEKWENCJA easy jet W PASSACIE 1,8 T WARIUJE!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
zalozylem sekwencje do passat b5 1,8T 1996 rok silnik AEB instalacja easy jet przez 60 tys. km nie mialem zadnych problemow nawet w zime przy minusowych temperaturach. padl mi termostat i zaczal sie dusic na gazie zimą nawet przy 3 000 obrotow,nie dogrzewal ukladu-wymienilem termostat ale samochod nie reagowal na regulacje z komputera-bylo to zima jakies
-15 stopni, wymieniono mi membrane,bylo super ale po 4 dniach, znow zaczal sie dusic tylko jak mu dalem na dwojce gaz do dechy to szedl ale do 4000 obrotow potem sie dusil. latem sie polepszylo ale prawidlowosc 1 zostala:

jak zatankuje do pelna - nie dusi sie w ogole,ale jak jest juz polowa zbiornika to przy 4000 sie dusi.na beznynie w kazda temp. nie ma zadnych problemow. (tak jakby cisnienie gazu mialo wplyw )
nadmieniam ze - wymienione świece,filtr powietrza,myte wtryskiwacze,sprawdzone gaz dochodzi przez przewody do wtryskow,regulacje z laptopa nie pomagaly, czyszczony filtr gazu,myte wtryski sprawdzane napiecie na wtryskach-jest ok

ktos mi mowil o jakies spirali ktora trzeba wymienic przy parowniku,moze zapchany parownik?

a moze zmienic przewod gazowy z butli do reduktora z 6mm na 8mm?
Bardzo prosze o porade co jest przyczyną

WITAJ miałem tą instalke przez kilka dni zobacz jakie są ceny wtryskiwaczy jak masz na to gwar to uciekaj z tym

Jeśli masz "easy jet'a" w aucie to nie wariuj, tylko pomyśl. Wystarczy wyczyścić filtry gazu i pilnować poziomu płynu chłodzącego. To cała filozofia poprawnego działania instalacji! Jeśli to nie pomoże wtedy możesz się udać do warsztatu, w którym montowałeś instalację i sprawdź ustawienia elektroniki.
Miałem ten sam problem - czyszczenie filtrów i dolanie płynu do pprawidłowego poziomu w zbiorniku wyrównawczym pomogło jak ręką odjąć.
P.S.
Filtr gazu wyczyść sobie sam (jeśli potrafisz), bo na przykład w moim warsztacie kosztowało to 120zł. Teraz robię to sam bo lenistwo drogo kosztuje. Aha, jak rozbierzesz ten filtr to nie wystrasz się tego syfu, który tam znajdziesz.