MotoNews.pl
10 Zamykanie okien (190223/26) - NT

Zamykanie okien

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od tygodnia mam esperaka i jeszcze go nie znam. czy da się w nim zamknąć okna po wyjściu bez kluczyka w stacyjce jak to jest w innych markach samochodów, ciągle o nich zapomminam i muszę spowrotem otwierać samochód

u mnie okna sie nie zamkykaja same... a podobno mam model najlepiej wyposazony
radze coś na pamiec, mniej masła?
pozdrawiam

Cytat:
2007-07-15 22:50:39, alexab pisze:
od tygodnia mam esperaka i jeszcze go nie znam. czy da się w nim zamknąć okna po wyjściu bez kluczyka w stacyjce jak to jest w innych markach samochodów, ciągle o nich zapomminam i muszę spowrotem otwierać samochód

1. jak to jest w innych samochodach ??? ...chyba się napatrzyłeś na filmy za dużo..

2. Jak masz dołożony moduł domykania szyb...na pewno się da..

3. w innych...j/w w pkt.2

4. w jeszcze innych może i w standardzie...tyle że wartość wózka na pewno wynosi >80 tys.zł...

i mam prośbę...Koniecznie ...zaopatrz się w instrukcję obsługi samochodu Daewoo Espero...bo po pierwszym pytaniu już się boję serii dziwnych kolejnych

prośba nr 2..zapoznaj się z forumowym hasłem WYSZUKIWARKA...

ogólnie to...pozdrawiam i życzę powodzenia...będzie Ci tutaj potrzebne

no dzięki za odpowiedz. jak winnych to znaczyło dłuższe przytrzymanie kluczyka na zamknięcie drzwi, z czasem przyzwyczaję się do zamykania okien przed wyjęciem kluczyka.

Cytat:
2007-07-15 23:12:55, bogdan1 pisze:
1. jak to jest w innych samochodach ??? ...chyba się napatrzyłeś na filmy za dużo..

Bogdan przpepraszam bardzo ale w wielu autkach tak jest
Jest to wyposażenie fabryczne - w bumierze masz w kluczyku dwa przciski (e34) otwieranie i zamykanie (w e39 jest jeszcze trzeci - otwieranie bagażnika) Po wyjściu z auta przytrzymanie guzika od zamykania spowoduje po pewnym czasie domknięcie szyb i szyberdachu. Przytrzymanie guziczka od otwarcia spowoduje otwarcie najpierw szyb przednich potem szyberdachu, a następnie szyb tylnych.
Domykać szyby można też przytrzymując kluczyk w zamku drzwi w pozycji zamykanie - np tylko tak działa ta funkcja w VW passacie, czy seacie leonie.
Mało tego każdy passek z elektyką to ma, ale niektóre nie mają aktywowanej tej funkcji. Wystarczy podpiąć kompa i programowo odblokować.

Cytat:
2007-07-16 00:01:12, Tomek-Mydlowski pisze:
Bogdan przpepraszam bardzo ale w wielu autkach tak jest

eee...tam...sieniegniewam. .....bo przecie nie piszem że jes inaczy

...ino ile kosztowała ta czy inna bumera z takim fabrycznym domykaczem...w czasach nowości...??...4x wiency od Esperaczka??

może i Standard w ..innych ale też w zupełnie innej klasie cenowej

Cytat:
2007-07-16 00:08:18, bogdan1 pisze:
eee...tam...sieniegniewam. .....bo przecie nie piszem że jes inaczy ...ino ile kosztowała ta czy inna bumera z takim fabrycznym domykaczem...w czasach nowości...??...4x wiency od Esperaczka?? może i Standard w ..innych ale też w zupełnie innej klasie cenowej

Moja e34 nowa kosztowała mniej niż 80 tys......dokładnie 66,420 z czego sam samochód ok 58,000 reszta to wyposażenie dodatkowe.......ale w DM i to Roku Pańskiego 1995

[ wiadomość edytowana przez: Tomek-Mydlowski dnia 2007-07-16 05:43:09 ]