Landi Rezno czy stag300

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Niebawem planuje zalozenie instalacji gazowej do Mazdy 626 2.0 16V z 1998 roku.Przebieg 152 tys.
Po kilku telefonach i wizytach w zakladach motujacych lpg w moich okolicach stanalem przed wyborem Staga 300 za 2500 zl lub Landi Renzo za 3500 zl. Jestem słonny dołożyc te 1000 złoty zeby miec dobra instalację jeżeli faktycznie istnieją jakies przeslanki za nia, jednak po lekturze forum zastanawiam sie czy jest sens.Moze ktos moglby cos podpowiedziec gdyz moja wiedze i doswiadczenie w tym temacie jest raczej marne.Ewentulanie polecic jakas inna instalacje ktora bedzie najlepiej wspołpracowała z tym motorem.
Pozdrawiam i z góry serdecznie dziekuje

Witam.
jeśli ten tysiaczek dla Ciebie nie jest problemem do w ciemno Landi-renzo OMEGAS

Croma, napisz krótkie uzasadnienie, każdy chętnie przeczyta....

Witam.
Wczoraj założyłem Stag300 do Picanto.
W sumie pierwsza przejażdżka była ok.
Co mnie zastanowiło to wpis w książce gwarancyjnej "gwarancja nie obejmuje uszkodzeń powstałych wskutek tankowania złej jakości gazu" - czyli wynika, że 1- brac zawsze i wszędzie paragony, 2- filtry są tam dla żartu. Chyba , że sie mylę.

Kupuj landi bez dwóch zdań
ja mam kme i kiedyś miałem staga a tyle kasy dołożyłem żeby mi to działo że miałbym super wypasioną instalacje bez super wtrysków valtek..

No właśnie...wtryskiwacze całkowicie otwarte. Mam czasy wtrysku benzyny od 2,5ms do 25ms. Czy Landi sobie z tym poradzi czy też tylko do 16-17ms a powyżej zapętlenie wtrysku gazu?

Czy Wy wszyscy nie kumacie, że najpóźniej przy 6000 rpm musi dojść przy max 20 ms do zapętlenia?

6000 rpm = 100 obr/s
100obr/s - 1/100 s - 10 ms

silnik 4-suwowy - 20 ms.

Więc jeśli wyliczona dawka gazu przekroczy 20 ms - zapętlenie murowane...

Cytat:
2007-07-18 11:55:04, Gustaw6666 pisze:
Czy Wy wszyscy nie kumacie, że najpóźniej przy 6000 rpm musi dojść przy max 20 ms do zapętlenia? 6000 rpm = 100 obr/s 100obr/s - 1/100 s - 10 ms silnik 4-suwowy - 20 ms. Więc jeśli wyliczona dawka gazu przekroczy 20 ms - zapętlenie murowane...

OK, jeżeli wszyscy to ja, to nie rozumiemy. Jeżeli dojdzie przy 6000 obr./min to ja jestem ukontentowany. Co zrobić, aby osiągnąć taki rezultat?