Stacyjka wymiana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ktos wie jak sie zdejmuje stacyjke?? Czy te sruby(zaznaczone na zdjeciu na czerwono) ktore je trzymaja to sa jedyne??Czy da sie jakos odkrecic czy trzeba rozwiercac,bo sa tam jakos wbite podkladki czy cos takiego.
Pozdrawiam i dzieki za pomoc

jak by sie nie wyswietlalo: link http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e86919046b71bfb.html

[ wiadomość edytowana przez: emzik dnia 2007-07-17 11:29:38 ]

Trzeba rozwiercać.Chyba,że przecinakiem zniszczyć obejmę,ale nie wiem,czy jest gdzieś do dostania.A w ogóle to po co chcesz zdejmować stacyjkę???

Mam cos w srodku pokopane,juz pare razy balec mi sie zlamal(wiadomo o co chodzi), mimo ze jest sprezynka to nie zawsze blokada zadziala i pozatym strasznie ciezko sie obraca w stacyjce jak wyjme i przeloz do innej jest git,wiec nie chce sie stresowac i ja wymienic bo mam na stanie jedna.Czyli bede musial rozwiercic.A tylko te dwie sruby trzymaja stacyjke??

Sprawdź na dzień dobry kostkę stacyjki i psiknij WD przy wyjętym wkładzie..A poza tym,na 99% coś jest pokopane we wkładzie stacyjki,a nie w samej "lufie".Trust me

Kostka stacyjki jest spoko, na sucho dobrze sie obraca.Tak jak pisalem wczesniej wszystko przenosze do innej stacyjki i jest wsio ok,a w tej starej ni hu hu,sprobuje jeszcze popsikac ale generalnie jestem nastawiony na rozwiercanie.Wklad stacyjki tez powinien byc dobry skoro gdzie indziej dziala dobrze.