Rozpórka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po dlugich poszukiwaniach i probach dorobienia rozporki do Poniacza w koncu jest efekt
Dzisiaj odebralem rozporke

Jak mi sie uda to jutro zaloze

Robiona na zamówienie, czy też przygotowana dla większej rzeszy zainteresowanych ? Napisz czy odczułeś jakieś zmiany w prowadzeniu samochodu

[ wiadomość edytowana przez: Bolls_no1 dnia 2006-12-21 02:16:26 ]

i jaka cena bo być może też się skuszę

i nawet wyglada ok
a jak z jakoscia?,
przypuszczam ze moze pasowac tez do scoupe?

Wyjasniam cala sprawe
Chcialem sobie na swieta kupic kierownice, pojechalem do sklepu w Mikolowie XXL pogadalem troche z e sprzedawca (bardzo rozmowny gosc) juz mialem wybrana kierownice... pytam sie o rozporki...gosc sprawdzil w katalogu mowi ze maja do ponego za 99euro... dogadalem sie z nim co do ceny i wyszlo 325zl...nie zastanawialem sie dlugo i zamiast kierownicy kupilem rozpore tutaj znajdziecie rozpore do poniaka
Rozporka jest z aluminium i uwazam ze bardzo dobrze wykonana.
Dzisiaj raczej nie bede mial czasu na montaz, ale jutro powinno sie udac....wtedy wrzuce fotki i powiem czy cos sie zmienilo jesli chodzi o prowadzenie auta

Rozporka zalozona ale troche to trwalo... a to z tego wzgledu ze musialem przyciac troche srube od puszki z filtrem , w koncu znalazlem troche czasu i sruba zgubila kolo 1cm dlugosci a rozpora pasuje idealnie(jutro pstrykne foty jak bedzie dobra pogoda).
Jesli chodzi o zmiany w zachowaniu sie auta to odczulem poprawe przy pokonywaniu zakretow - czuc jak przod zyskal na przyczepnosci juz tak nie ucieka - roznica nie jest kolosalna ale jednak odczuwalna

witam, a wiec tak wlasnie odebralam coupe... zalozony mam zestawik ze stozkiem, wykonany specjalnie do tego samochodu, do tego wzmacniacz sily hamowania, ktory jest zejb*** noi rozporke na kielichy ogolnie jestem bardzo zadowolona, dzwiek super i hamowanie jeszcze lepsze. ale zawsze jest jakies "ale" i problem.
1. wzmacniacz sily hamowania - powinien byc zalozony wraz z zaworkiem ale z nim wogole hamulce nie reaguja, jest "twardy" pedal hamowania i nie hamuje auto. bez zaworku jest idealnie, wcisne pedal a auto odrazu staje.... az rzuca do przodu.
2. filtr stozkowy,zestawik caly - wszystko slicznie wszystko pieknie ale potrzebuje blache by zabezpieczyc filtr przed cieplym powietrzem od silnika i od wentylatora chlodnicy.... niestety ten kupiony na w jakiejs internetowej firmie jest za duzy... bede robila na zamowienie.
z rozporka ogolnie nie bylo zadnych problemow ale zlikwidowalam wszelkie napisy wskazujace na marke tego (sparco)... jak ma byc na gladko to wszystko
niedlugo zrobie zdjecia oi zobaczycie jak wyglada.... choc pewnikiem bede miala przy tym zabawy bo narazie jestem na okresie testowania.
ps. mocy nie przybylo, jest tylko swietny dziwek ale z hamowania to jestem strasznie zadowolona. kazdemu ten wzmacniacz polecam
pozdrawiam
Kaśka

[ wiadomość edytowana przez: kimsi_3 dnia 2007-01-11 22:38:16 ]

nie dałoby rady zmierzyć tej rozpórki dokladnie - może by taką zrobić samemu - to nie jest trudne - gdybyś mogł rieche podać rozmaiary to byłoby fajowo...

Cytat:
2007-07-12 00:46:11, pioter2647 pisze:
nie dałoby rady zmierzyć tej rozpórki dokladnie - może by taką zrobić samemu - to nie jest trudne - gdybyś mogł rieche podać rozmaiary to byłoby fajowo...

Postaram sie to zmierzyc...ale nie wiem na ile bedzie mozna zaufac takiej metodzie...najlepiej byloby dac komus orginal zeby zrobil kopie

a ja narazie czekam do wyplaty i zamawiam rozporki do coupe tutaj :

http://www.seoulfulracing.com/

dostawa troche przydlugawa ale koszty bardzo niskie

a ja narazie czekam do wyplaty i zamawiam rozporki do coupe tutaj :

http://www.seoulfulracing.com/

dostawa troche przydlugawa ale koszty bardzo niskie

richie - jakbyś mógł zrobić też fotke tej rozpórki to tez by było fajnie

A ja sobie rozporke sam polutuje zadnej filozofi nie ma w niej.
Jak polutuje to zapodam fotki.
Ma ktos moze rozporke w sonacie?

aaaaa. to zdolny kowal z Ciebie karol208. chyba grunt aby idealnie mozna było ja przykreci do kielichów - tego sie pewnie trzeba trzymac. jak myslisz karaol208

Ja ja bede spawal na ,,aucie'' zeby wszystko pasowalo. tylko ze chyba auto trzeba podniesc do gory zeby nacisku nie mialy kielichy.
Tylko ze chyba regulowana zrobie rozporke. Co o tym sadzicie??

Kimsi albo mi się wydaje albo widziałem twoją opinię na autocentrum.pl napisałaś zdaje się "Scigałam się z niejednokrotnie z 200KM potworem i daje radę"
Ładny copue, też sie nad zmianą na niego zastanawiam A jak z awaryjnąścią, s-copue jak zauważyłem jest dość fochowy.

A ten wzmaczniacz siły hamowania to co to jest? To ta bania wielka?

hej karol208 - może zrobisz dwie takie rozporki regulowane (bede miał mniej roboty) a Ty ja sie wprawisz to moze powoli wszystkim z HFP zrobisz
ps. jakby co to prosze o foto