| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-07-16 13:38:17 witam!
olej dosć miocno cieknie mi na 99% gdzieś z turbiny (gubie kolo litra na 100km) co z tym moge zrobic? bylem w poznaniu i znalazlem jedna firme ktora sie zajmuje turbosprężarkami, ale oni krzykneli sobie 1000 - 1500 zł nie wiem za co, jak pewnie tam chodzi o wymiane jakiejs uszczelki albo cos, a jeszcze na dodatek kazał mi facet samemu ją wyciągnąć :/ czy ktos mi moze z tym pomoc? moze ktos mnie chociaz poinstruuje jak ją wykręcic zeby nie skopac :/ ktoś tu podjoł by sie naprawy? tylko nie za 1000zł bo lepiej auto sprzedac na czesci albo moze ktos ma taka turbine? prosze pomocy!! niewiem co mam robic :/[ wiadomość edytowana przez: Turbus dnia 2007-07-16 13:39:59 ] |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-07-17 12:38:01 widze ze nikt sie mna nie interesuje
wczoraj wpadłem na pomysł tylko niewiem czy jest do zrealizowania, bo potrzebuje auto na szybko a nie mam kasy zbytnio :/ czy jest mozliwość zeby odłączyc turbine (prąd) zeby sie nie włączała, odpiąć od niej wlot oleju i powrot do miski i połączyć je, tak zeby turbina nie miała smarowania i zeby sie nie załączała?? bo logicznie rzecz biorąc jak sie nie załącza to nie potrzebuje smarowania, a jak nie potrzebuje smarowania to mozna ją zaślepic (wrazie czego z olejem wsrodku, kolejnym wezem zamknąć obieg samej turbiny tez), wtedy by nie miało co cieknąć ;] jest to wykonalne jako rozwiązanie chwilowe?? jak by co to mam tez cały samochod bez turbo jakby trzeba cos przełożyc ;] tylko bez silnika ale komputer itp sa |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-07-17 13:20:21 Z tego co sie orientuje to nie mozesz tak zrobic poniewaz turbina(lopatki turbiny) napedzane sa spalinami i jak bedziez jechal to nie bedzie smarowania i sie zatrze (zapiecze) mozesz wywalic caly kolektor i wrzucic zwykly ale wtyedy nie wiem jak zachowa sie auto bez turbiny. sterownik i wtryski jak i przeplywomierz jest inny w turbo niz w NT
stopien sprezania masz chyba tez mniejszy niz w NT wiec nie wiem jak by sie tym jezdzilo. [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-07-17 13:25:25 ] |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-07-19 21:56:18 a da sie cos zrobic zeby nie regenerowac narazie turbiny?? ;( niemam kasy a auto na gwałt potrzebuje ![]() |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-07-22 18:51:43 a co sądzicie o kupnie urzywanej turbosprężarki?? gdzie wogole mozna tego szukac?? nie bedzie taniej?? |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-07-22 21:31:38 tyle ze mocniejsza znaczy znowu drozsza
wiecie moze gdzie mi to zrobia dosc tanio w okolicach poznania czy wrocławia?? bo mieszkam pomiedzy |
zbrojek HF MEMBER Hyundai Scoupe okolice Łodzi | 2007-07-23 09:10:16
Ja właśnie swoją zeregenerowałem no i się z nią bujam Bo chyba ją zwalili i musze oddać spowrotem. |