| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2003-06-05 12:14:55 w zeszłym tygodniu pojechałem nabić klimę niestety spece stwierdzili, że mam nieszczelny układzik i zaproponowali abym zostawił Bestyjkę na cały dzień to oni znajdą dziurkę (schodziło baaardzo powoli). To było nie po mojemu, bo autko mi potrzebne non-stop. Spece postanowili więc nabić klimę dolawszy do freonu czynnika UV - dla wykrycia wycieku. OK. Nabili , kazali włączyć klimę i........ Po 4 godzinach odpalam bestię i jadę do domku (ok 40 km.) Niestety miły chłodek dmuchał przez pierwsze 5 min od wyjazdu ze specowni Szczęśliwie spec odpiął aparaturkę przy wyłączonym silniku a tu tssssssssss pozdro P.S. A może ktoś ma jakąś chłodniczkę w d.stanie za rozsądną kaskę?? [ wiadomość edytowana przez: dARTi dnia 2003-06-05 12:17:08 ] |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-06-05 19:23:23 No koszmar to co opisujesz, panowie dali z siebie wszystko. Niemniej jednak i tak ci zazdroszczę, ty naprawisz i będziesz się cieszyć chłodkiem, a ja dalej będę zdychać z wywieszonym ozorem przez szybę |
totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-06-05 21:48:54 ja osobiście już od zeszłego sezonu jeżdzę z przeciekającym kompresorem klimy i ponoć nie da się tego naprawić (tak twierdzi gość od klimy)i trzeba wymienić kompresor .przecież to jakaś bzdura skoro on pracuje tyle że ma przeciek. czy nikt nie uszczelnia tego ustrojstwa???
pozd. |
ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2003-06-07 00:03:31 U mnie wyrok brzmiał : dziura w przewodzie metalowym dochodzącym do chłodnicy
test azotem 40 PLN nabicie minimalnej ilości czynnika dla sprawdzenia pompy (czy w ogóle działa) 10 PLN Naprawa chłodnicy ma ponoć kosztować 60 PLN A narazie, tak jak Janusz ... |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2003-06-11 08:16:36 Niedawno wymieniałem chłodnicę. Za oryginalną nówkę dałem 800zł. Może dużo ale za to teraz zero problemów, w największe upały, w kilometrowych korkach włącza się leniwi od czasu do czasu na krótko - poprzednia powodowała niemal ciągłą pracę wentylatorów. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2003-06-13 12:39:55 chłodnica prawie nowa (moja w porównaniu z to wyglądała na jakieś 150 lat) klima dmucha i przy okazji wentylatory zrobione (teraz nikt nie poznaje po głosie mojej bestyjki) Nie wiem tylko ile za to zapłacę |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-06-13 15:40:28 a propos chlodnicy, to jaka idzie do silnikow 2.5 V6, bo mi mechanik ostatnio wyjmowal chlodnice to sprawdzenia i stwierdzil, ze jak na taki silnik, to strasznie cienka ta chlodnica i wg. niego powinna byc szersza.
Pozdrawiam Konrad |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2003-06-14 12:37:33 z tego co wiem to we wszystich jest taka sama (ok 2-2,5cm) może z wyjątkiem 2.5 tds.
?? co ma chłodnica klimy do silnika ?? |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-06-15 12:00:18 Witam
Mimo że z klimą jak widzę są nieznaczne kłopoty to chociaż zazdrość jest brzydką cechą to i tak zazdroszczę Wam posiadania klimy ( mialem okazję przez dwa dni kożystać z samochodu wyposażonego w to urządzenie w upałach sam miodek ) Niestety wzgledy finansowe , oraz granica opłacalności nie pozwala mi zakładać klimy w mojej OMESI ) Pozdrawiam Edmund Dantes |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2003-06-23 10:21:44 Musisz włączyć klimę i przystawić dowolny, dość dokładny termometr w pobliże środkowych nawiewów. W ciągu 5-10 min powinno wylatywać powietrze o temp. poniżej 8 st.C. Jak będzie 9-10 st. to albo brak gazu, albo, co bardziej prawdopodobne, sprężarka nie "trzyma" parametrów. Jak będzie jeszcze wyższa temp - zapomnij o klimie. |