Zderzak do omy.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze wiecie jakiej firmy jest ten zderzak na zdjęciu? i gdzie ewentualnie mozna taki kupić?

irmscher.
najtaniej na ebay ew. allegro

Zderzak to mało, musisz jeszcze gryla wymienić, bo ma inny kształt przy zderzaku i jest razem z hokejami pod reflektory.

ten zderzak jest podobny do tego co jest montowany w C. A może jakbyś se strzelił taką przeróbke z C? Pewnie taniej by wyszło a jeszcze może byś zderzak pasujący kolorem znalazł.

pozdrawiam

Cytat:
2006-09-18 09:50:36, Scooby pisze:
Zderzak to mało, musisz jeszcze gryla wymienić, bo ma inny kształt przy zderzaku i jest razem z hokejami pod reflektory.

Zderzak jest monolitem razem z "grylem" i hokejami. Do obejrzenia na zlocie u mnie lub u Maystra

Cytat:
2006-09-18 12:14:02, omegafan pisze:
ten zderzak jest podobny do tego co jest montowany w C. A może jakbyś se strzelił taką przeróbke z C? Pewnie taniej by wyszło a jeszcze może byś zderzak pasujący kolorem znalazł. pozdrawiam

Hej

"Pewnie" wyszłoby o wiele drożej !!! Jak radzić to z głową, znając temat, a teoretyczne dywagacje zostawić sobie na zimowe wieczory.

Witam LOB !
Jeśli już o zderzakach mowa...
To czy dałoby rade zamontować zderzak na przód z C do B ?
Czy jest to możliwe bez przeróbek (mocowania itp=, uwzględniając fakt, że zostanie gril, maska, lampy od B.
Pozdro LOB

nikt nie wie?
nikt się nie orientuje?

wszystko się da zrobić
wymieniasz belkę pod zderzakiem albo mocno docinasz starą
zakładasz nowy zderzak od C (imo koszmarnie brzydki)
wciskasz pod niego twój stary gril i mocujesz drutem
ewentualnie wyciągasz gril na zderzak i wtedy taki mocno pochylony mocujesz drutem

oglądasz

biegniesz po telefon

zamawiasz maskę i gril ... dowiadujesz się jaka jest cena

zakładasz maskę i gril

nie chce się zamknąc

jedziesz rowerem do ślusarza, żeby dorobić dłuższy trzpień

po kilku godzinach przymiarek zamyka się

oglądasz

biegniesz po telefon

zamawiasz lampy od c (lub przynajmniej same "szkła" i bawisz się suszarką) oraz listwy boczne no i tylny zderzak no bo jak inaczej

szkoda gadać ile z tym roboty bo strony braknie

zakładasz, oglądasz i wygląda kiepsko - nie warte było pieniędzy i wkładu pracy

po skończonej pracy budzisz się z ręką w nocniku bo w nowej masce brak spryskiwaczy wiec musisz dokupić podszybie od c ewentualnie same spryski i wiercić lub kleić

lepiej na początku drogi kupić gril steinmetza do Be (albo całkiem niezłą podróbkę z allegro razem z kratkami) oraz przednią dokładkę pod zderzak (też podróbka steinmetza z allegro)

cirka 300zł + lakierowanie dokładki i masz auto duuużo ładniejsze niż seryjna omega c

poprawienie wyglądu omegi c wiąże się z zupełnie innymi kosztami

jesli chcesz mieć ładne auto lepiej wszystkie te pieniądze przeznaczyć na ładne felgi

dARTi - bardzo interesujący opis

ach dziękuję, dziękuję za wspaniały wywód
Ale chyba u kogoś z lob już widziałem tak pochylony gryl wmontowany w zderzak od C...
No nic... takie moje zapytanie bo mój zderzak jest poszorany i pęknięty więc zakupię nowy-stary od B i podokładam to i owo
Dzięki
Pozdro