| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Maax107 Omega Kombi Łódź | 2007-06-16 14:12:36 Koledzy mam takie pytanko gzie znajduje sie pompa paliwa w Omedze 1994 Kombi chodzi mi o to czy jest ona w zbiorniku czy na zewnatrz tak jak bylo w Omedze A. |
tutrus Opel Omega 2.0 16v C ... Dzierżoniów | 2007-06-16 16:32:49 pompa jest w zbiorniku a filtr paliwa, nad tylnym mostem.....pozdrawiam |
gkla Witków | 2007-07-09 01:09:38 Czy może mi ktoś dokładniej opisać jak wymienić bez większych problemów filtr paliwa w omedze C 2,2 dti. |
omegaman omega b kombi 2,5 TD Białystok | 2007-07-15 13:27:18 Wykręć śrubę na górze pokrywy filtra(centralna) i wyjmij wkład, włóż nowy i po kłopocie. jeśli chcesz się pobawić to możesz wymontować cały filtr. Przy wymianie wkładu nie zapomnij zmienić uszczelek i podkładki pod śrubę centralną, wszystko powinno być w opakowaniu z filtrem. Powodzenia |
omegaman omega b kombi 2,5 TD Białystok | 2007-07-17 21:29:47 Przewody się odłącza, tylko trzeba to zrobić tak żeby ten który idzie do pompy stracił jak najmniej paliwa(zatkać go czymś) jeśli uruchomisz to resztę zostaw omie. Ja u siebie sam wymieniałem właśnie w ten sposób i nic się nie działo, jak uruchomiłem(wcale długo nie kęciłem) to powietrza tak jakby nie było prawie. Jeśli się obawiasz to lepiej pojedż do zakładu który Ci to zrobi. |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-07-22 13:55:29 sry, że się wtrącę ale coś mnie k.. podkusiło i wymieniłem filtr paliwa po którym oma przestała palić , no to wymieniłem na stary filtr a ona dalej nic.
Po czasie wpadłem na pomysł, że lekko pękł wężyk przy przepustnicy (ten podłączony od dołu) którą czyściłem przed wymianą filtra, zakleiłem i odpaliła. No to jak odpaliła to myślę - wymienię filtr na nowy i po wymianie znowu nic. I teraz już nawet po wymianie na stary nic się nie dzieje a na dodatek nie ma benzyny przy silniku ?? (odpiąłem wężyk na powrocie z takiej małej metalowej płaskie puszki) Ręce opadają
|
7gsi LOB MEMBER wieś | 2007-07-22 23:58:13 pompa działa? zerknij "uchem" przy wloczonym zapłonie/ rozruszniku.
daleko masz auto? ps. sorki za prv, juz troche lepiej ![]() |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-07-23 08:02:11 Zaraz niedaleko bloku, myślę, że jeszcze pogrzebię trochę do 1, bo wtedy Krzysiek wraca z urlopu.
|