Trąba powietrzna na Lubelszczyźnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
22 lipca , niedziela , ja i samochod ledwo uszlismy z zyciem , niektore autka ucierpialy.

Jakies dwa filmiki
Tu widac troche trabke nad jeziorkiem Tu tez cosik widac

P.S zdjecia nie moje, zapozyczone z forum klubowego

ulala.. niezle... drzewa z korzeniami.. a niektore autka niezle oberwały...

Cytat:
2007-07-24 18:44:23, storm pisze:
ulala.. niezle... drzewa z korzeniami.. a niektore autka niezle oberwały...

No wlasnie drzewa rwalo z korzeniami , w tym te pod ktorym zaparkowalem . Ogolnie bylo groznie , w mediach sie o tym nie mowi przez wypadek we francji

Mówią mówią.. sama słyszałam w telexpresie i na TVN tyle że wiecej raczej mowią o tej trąbie pod Czestochową... chyba bardziej rozlegle straty.
Ogolnie chyba trzeba sie przygotować (tylko jak) że takie trąby moga nas nawiedzać....

Cytat:
2007-07-24 18:54:22, storm pisze:
Mówią mówią.. sama słyszałam w telexpresie i na TVN tyle że wiecej raczej mowią o tej trąbie pod Czestochową... chyba bardziej rozlegle straty. Ogolnie chyba trzeba sie przygotować (tylko jak) że takie trąby moga nas nawiedzać....

No wlasnie slyszalem, ze teraz to juz czesciej beda takie rzeczy, no ale nie ma sie co dziwic , trzeba miec nadzieje ze nie bedzie sie w zlym miejscu o zlym czasie

No oby.....

W niedziele sluchalam sobie Antyradia... sa wtedy piosenki na zyczenie i takie tam... i prowdzcy mowi że te upaly, trąby... to że mamy to co sobie wypracowaliśmy tymi sprzetami powlączanymi, bądz będącymi na czuwaniach, oswietleniami czesto świecącymi nawet gdy nie ma nas w pomieszczeniu....

Cytat:
2007-07-24 19:00:33, storm pisze:
No oby..... W niedziele sluchalam sobie Antyradia... sa wtedy piosenki na zyczenie i takie tam... i prowdzcy mowi że te upaly, trąby... to że mamy to co sobie wypracowaliśmy tymi sprzetami powlączanymi, bądz będącymi na czuwaniach, oswietleniami czesto świecącymi nawet gdy nie ma nas w pomieszczeniu....

No to jest maly procent zuzycia elektrycznosci. Najgorsze sa samochody w usa i na calym swiecie, samoloty, elektrownie, fabryki, pozary, wulkany i wiele innych. Jak sie ropa skonczy moze bedzie lepiej

O tym to juz nie chciałam mowic tylko jak my szaraczki sie przyczyniamy do tego
Ale cóż, może kiedyś bedzie lepiej

LWL, LRA kurde jakieś znajome blachy A tak na poważnie to były dwie wichury, jedna z piątku na sobotę, a deuga w niedziele. W czasie tej pierwszej byłem na moście na granicy i jak wracałem to między Chełmem a Włodawą kilkanaście drzew na ulicy. Ta duga była tragiczniejsza w skutkach. Nad jeziorem białym niedaleko Włodawy nad którym też często odpoczywam dwie osoby zginęły i jak dziś tamtędy przejeżdżałem to strasznie wyglądał krajobraz, wszędzie drzewa powywracane...

Ja to chyba zastanowie sie teraz dwa razy za nim pojade nad jezioro w niepewna pogode ( chociaz rano byl upal i slonce) ,bo naprawde takie traby to nie przelewki

Kurczak!

Nawet nie wiedziałem, że u Was była tak potężna trąba.

W mediach tylko o tym autokarze i turystach w szpitalach, aż sie żygać chce na samą myśl, że 80% czasu antenowego dzienniki poświęcają tylko jednemu tematowi.
A o tych anomaliach tylko minutówki.
W angli podobno też powodzie, ale ciężko się czegoś dowiedzieć, bo tylko o jednym.

straszne.... CzapCzap dobrze ze Tobie nic sie nie stalo

No w angli najwieksza powodz od kilkuset lat. Co do francji, to wlasnie juz mnie to denerwuje, kilka set ludzi ginie na drogach w polsce w jedym miesiacu a oni dalej trabia tylko o tym.

Dzieki speedmasterka

Cytat:
2007-07-24 18:35:48, CzapCzap pisze:
22 lipca , niedziela , ja i samochod ledwo uszlismy z zyciem , niektore autka ucierpialy. Jakies dwa filmiki Tu widac troche trabke nad jeziorkiem Tu tez cosik widac P.S zdjecia nie moje, zapozyczone z forum klubowego

nad ktorym to jeziorkiem
ja z piatku na sobote przezylem chwile grozy nad jez. Rotcze(Grabniak)

Jezioro Sumin i Biale. Ale podobno wszystko zaczelo sie nad Lukczem a ja wracalem wtedy z Krasnego

Cytat:
2007-07-25 08:14:59, kisztan pisze:
W angli podobno też powodzie, ale ciężko się czegoś dowiedzieć, bo tylko o jednym.

Na szczęście w necie jest o wszystkim

Fotorelacja
Opisówka

Zdjecia ładne, szkoda tylko że przedstawiają kataklizm i kolejna ludzką tragedie.