MotoNews.pl
5 Gdzie piaskowanie? (13539/53) - NT

Gdzie piaskowanie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie do ludzi z Krakowa
gdzie i za ile mozna wypiaskowac felgi (stalowki)?

kupilem motylki i wygladaja koszmarnie (rdza)

Kraków ul. Dauna
gdzie to jest nie wiem ale kolega tam robił swoje felgi w DFie i wyglądają ładnie

Ja nie wiem gdzie , ale z moimi walcze już dwa tygodnie , i jedna chyba pójdzie do piaskowania , bo już nie mam siły . Kupiłem 4 za 80 zł , z czego jedna chyba z zapasu , zero rdzy , ani zużycia , śliczna , druga prawie tak samo i dwie z rdzą - jedną wyczyściłem bo nie było tego dużo a ta ostatnia ... po wyczyszczeniu do gołego wciąż widzę wżery , które udaje się odczyścić ale b. powoli . Żmudna i niewdzięczna prace , ale jaki będzie efekt ,

Mam ten sam problem kupilem alusy od bumy trojki - kwadrata, sa czarne, bo ktos je malowal, ale farba zaczyna odpadac, a tak wogole, to ja chce je miec srebrne Wiec nie pytam gdzie, bo sie jakis punkt znajdzie, ale mniej wiecej ile kosztuje piaskowanie jednej felgi - ma ona dosc skomplikowane ksztalty - wzor (nie wiem jak to okreslic) pajeczyna Pozdrawiam!!!

80 zeta za 4 motylki
ja dalem 140 na gieldzie w Balicach a 2 sa troche pordzewiale a 2 fest

ja mam pytanko malował ktos alu domowymi sposobami bo po zimie mam horror z felami

red nie moge sie z tobą dogadac na gg

jakie byłyby koszty czegoś takiego ???

w wawie za 4 szt wypiaskowane zapłaciłem 100

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Ja dałem 80 za moje poniewarz robiłem u kolesia większe zakupy , 4 felgi , głowice (kompletną sprawną z jednym nowym wałkiem),rozrusznik , sprzęgło (całe kompletne jeszcze z kołem zamachowym) , el szybki , gaźnik , alternator , wał , wspomaganie kiery z pompą i przekładnią kierowniczą , tak że byłotego troszke
Za wszystko 650 niby dużo ale , jestem zadowolony i mam dwa nowe motylki i dwa z odrobiną rdzy

Olo a gdzie w wawie piaskowałeś?

Olo a gdzie w wawie piaskowałeś?

A w Toruniu chcą za piaskowanie 4 felg od 180 do 240 zł ... Zaś z pomalowanie trójkątów na czarno od 260 do 300 . Karma jego mać za co????

to chyba piaskują diamentowym piaskiem

Dowiedziałem sie wczoraj ze znajomy taty zajmuje sie piaskowaniem, mysle ze niebawem bede wiedzial ile kosztuje takie cuś

Cytat:
A w Toruniu chcą za piaskowanie 4 felg od 180 do 240 zł ... Zaś z pomalowanie trójkątów na czarno od 260 do 300 . Karma jego mać za co????

A sam nie umiesz pomalować ?? co do piaskowanie , ja słyszałem około 20 za felge , dla mnie za dużo , dlatego z uporem sam sobie czyszcze , dwuch nie musiałem , jedna dotowa ( na cycuś) a ostatnia już prawie cała do gołego , już niewiele zostrało i zaoszczędze troche kasy , maluje też sam ( wcale się nie chwale poprostu mam do tego talent )
Podkład , cieniutko szpachli natryskowej lakier , potem trujkąty , i gotowe .

Jak bym miał dać 180-240 +260-300 do tego malowanie na srebro (pzy tym cenniku też z 200 ) to bym sobie ładne używane alumy kupił te ceny są jakieś chore , albo z serwisu mercedesa

Cytat:
2003-04-09 14:47:09, Koniu pisze:
Dowiedziałem sie wczoraj ze znajomy taty zajmuje sie piaskowaniem, mysle ze niebawem bede wiedzial ile kosztuje takie cuś

rozumiem, że znajomy taty chce się przysłużyć klubowi zniżkami

myśle ze jakby sie rzuciło troche rzeczy do piaskowania to bedzie taniej i napewno cos po znajomosci zrobi taniej
mysle ze kwestia dogadania.

a ja tez bede mogl
moje 4 motylki maja bardzo rude skrzydelka

Wypiaskuje felgi:50 zł-za 4 felgi - piaskowanie z jednej zew.strony,lub 80zł-piaskowanie 4 felg z dwóch stron.Kontakt 501297328-Łódź

Zdecydowanie opłaca sie!! W 3mieście żądają około 40 zł za jedną felgę!! Ale w to wliczone jest chyba malowanie. A co do czyszczenia felg to ja swoje "maluszkowe" czyściłem kątówką. Wyczyściłem 6 sztuk. Ale powiem wam jedno: Nigdy więcej!! Nazapieprzałem sie jak ściekły a wyniki mej pracy okazały sie mało satysfakcjonujące .Następnym razem zdecydowanie oddam do piaskowania!!

Cytat:
2003-05-08 11:53:50, zeckon pisze:
Wypiaskuje felgi:50 zł-za 4 felgi - piaskowanie z jednej zew.strony,lub 80zł-piaskowanie 4 felg z dwóch stron.Kontakt 501297328-Łódź

szkoda, że łódź nie jest gdzieś pod krakowem.. może jakąś filię otworzysz?? ja próbowałem jedną z mych "alu" szczotką drucianą na wiertarce czyścić, efekt jest super, ale pewnie nie taki jak po piaskowaniu... no i za 50 złotych!! za samą szczotkę dałem 12, a ile roboty jeszcze